U18 – žene: Poraz od Češke Republike u 1/8 finala, Grčka prvi protivnik za plasman od 9. do 16. mjesta

Košarkašice Bosne i Hercegovine uzrasta do 18 godina jučer su doživjele još jedan poraz na Evropskom prvenstvu. Bolja od njih rezultatom 75-55 bila je selekcija Češke.

Nakon tri vezana poraza u grupnoj fazi koji su naš tim ostavili na posljednjem mjestu, za protivnika smo dobili osvajače svoje grupe Češku, a nismo se dobro proveli protiv ovog tima.

Prva četvrtina okončana je vodstvom Češke sa 16-10, ali su naše košarkašice nakon toga odigrale svoju najbolju četvrtinu u defanzivnom smislu i na poluvrijeme otišle sa samo tri poena zaostatka. Rezultat je bio 23-20 za Češku.

Ipak, već nakon pauze veći kvalitet Čehinja je došao do izražaja, pa je Češka već u trećoj četvrtini riješila pitanje prolaska dalje, a ovaj period utakmice je okončan rezultatom 52-36.

Do kraja susreta naše košarkašice nisu uspjele ni približiti se svojim protivnicima, a Čehinje su slavile trijumf rezultatom 75-55.

Najbolja u našim redovima bila je Gabriela Visković sa 18 poena, dok je kod Češke najbolja bila Brabencova, također sa 18 poena.

Statistički učinak juniorki protiv Čehinja

Narednu utakmicu naše juniorke igraju danas (četvrtak 10.08.) protiv Grčke za plasman od 9. do 16. mjesta, odnosno opstanak u A diviziji. Utakmica je na rasporedu od 15:15 sati.

Sport1.ba/BHF PRESS