U16 – žene: Poraz i pobjeda protiv Crne Gore

Ženska U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je prve trening mečeve u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo B divizije, koje ih u avgustu očekuje u Skoplju.

Bh. kadetkinje su u prijateljskim utakmicama protiv Crne Gore imale skor od jedne pobjede i jednog poraza. Prvi susret gošće su riješile u svoju korist rezultatom 56:50, dok su se izabranice Slobodana Kecmana sinoć revanširale Crnogorkama i slavile rezultatom 59:54.

Selektor naše reprezentacije Slobodan Kecman zadovoljan je onim što su njegove igračice pokazale u ova dva susreta.

– Mi smo faktički zajedno samo sedam dana i mislim da su nam ove utakmice protiv Crne Gore jako pomogle. U neku ruku, možda su bile i prejake u ovoj fazi priprema, ali nisam nezadovoljan. Solidno smo reagovali u oba meča. Vidi se da ima mnogo prostora za napredak i očekuje nas još dosta posla do početka Eurobasketa – rekao je Kecman, koji je u nastavku iznio plan priprema naše kadetske reprezentacije:

– Kompletne pripreme odradićemo u Sarajevu i mislim da imamo dovoljno vremena da posložimo neke stvari. Do početka Evropskog prvenstva očekuju nas još dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije, što će biti i neka generalna proba pred prvenstvo u Skoplju. Jako je teško prognozirati ma šta kada je u pitanju ova generacija djevojčica. Dosta njih u svojim klubovima nema tretman kakav bi možda trebale da imaju, a one su ipak na početku karijere. Treba biti ambiciozan, ali ne pretjerano i što je najvažnije – treba biti realan. Vrijeme će pokazati koji su dometi ove selekcije.

Naše kadetkinje nalaze se u D grupi Eurobasketa u Skoplju, zajedno sa selekcijama Danske, Velike Britanije, Slovačke, Albanije i Švicarske.

KS BIH