Aljoša Pirić: ”Imamo respekt prema reprezentaciji Litvanije, ali naši momci su spremni za bitku”

Teniska reprezentacija BiH u litvanskom Vilniusu sprema se za treće, finalno kolo Davis Cup-a u kojem će pokušati izvojevati pobjedu nad domaćom selekcijom i time ostvariti, po prvi put u istoriji bh tenisa, plasman u viši rang, odnosno prvu grupu Europa/Afrika zone Davis Cup-a.

Mirza Bašić, Damir Džumhur, Tomislav Brkić i Nerman Fatić imali su u ponedjeljak dva treninga pod vodstvom kapitena Aljoše Pirića koji je izuzetno zadovoljan trenutnom formom naših igrača, ali i atmosferom u timu.

”I narednih dana radit ćemo intenzivno”, kaže Pirić koji je planirao po dva dnevna treninga do petka kada počinju mečevi.

”Imamo respekt prema reprezentaciji Litvanije, ali naši momci su spremni za bitku”, poručuje Aljoša Pirić.

”I zdravstveni bilten je povoljan, niko od igrača nema ozbiljnijih povreda”, kaže timski fizioterapeut Jasmin Avdović.

Litvanski tim igrat će u sastavu: Laurynas Grigelis, Lukas Mugevicius, Tadas Babelis, Tomas Vaise, te kapiten Rimvydas Mugevicius. Oni očekuju veliku podršku publike u Siemens Areni kapaciteta deset hiljada gledatelja.

Prva dva singl meča na programu su u petak 16.09., dubl u subotu, a preostali singlovi u nedjelju 18.09. Tačan raspored bit će poznat nakon žrijeba zakazanog za četvrtak 15.09.

TS BIH