Davis Cup: BiH – Turska u Bihaću

U okviru 2.kola II grupe euroafričke zone Davis Cupa, teniska reprezentacija BiH ugostit će selekciju Turske. Susret će biti odigran na teniskim terenima JU za sport i rekreaciju Bihać od 15. do 17.jula.

Selektor Amer Delić sastav našeg tima objavit će u srijedu 6. jula u poslijepodnevnim satima, a istog dana saznat ćemo i u kojem sastavu će se našim teniserima suprotstaviti turska ekipa.

Žrijeb mečeva bit će obavljen u Bihaću 14. jula u 12 sati pod supervizijom predstavnika ITF (Međunarodne teniske federacije) Konstantina Zasjadka, nakon čega će biti poznat tačan raspored. Predviđeno je da se prva dva singl meča igraju u petak 15.07. od 12h nakon kratke ceremonije otvaranja. Dubl meč zakazan je za subotu 16.07. u 13h, a preostali singl mečevi u nedjelju 17.07. od 12h.

Podsjećamo, u okviru prvog kola Davis Cupa odigranog u martu, bh. teniseri savladali su favoriziranu selekciju Tunisa sa 3:1, dok su Turci slavili sa 3:2 protiv Bugarske.  U istoriji Davis Cupa BiH i Turska sastale su se ukupno pet puta od čega je turski tim tri puta bio bolji, a BiH je slavila u posljednjem susretu odigranom 2012. godine. Objema ekipama cilj je 3. kolo Davis Cupa u kojem će pobjednik odmjeriti snage sa boljim iz susreta Litvanija – Južna Afrika.

TS BIH