Kadetska rukometna reprezentacija bronzana na Europskom prvenstvu B divizije u Gruziji

U nedjelju je u gruzijskom Tbilisiju završeno Europsko prvenstvo B diviziji za rukometaše do 18 godina (kadete).

Kao što smo ranije pisali, naša kadetska reprezentacija je nakon dvije utakmice u grupnoj fazi osigurala plasman u polufinale, pa je posljednji susret u okviru grupne faze sa Rumunima bio susret za prvo mjesto u grupi A.

U posljednoj utakmici grupne faze grupe A naši kadeti su poraženi od Rumunije 23:29 (13:13 poluvrijeme) pa su u polufinalu igrali protiv prvoplasirane ekipe grupe B, Bjelorusije. Najefikasniji protiv Rumuna bili su Mislav Grgić i Kemo Hamzić sa po 4 gola.

U polufinalnom susretu protiv Bjelorusije naši kadeti su imali prednost na poluvremenu kod rezultata 18:15. Ipak regularni tok utakmice završio je bez pobjednika rezultatom 31:31 pa su finalistu odredili sedmerci u kojima su se Bjelorusi bolje snaši i konačnim rezultatom 34:35 prošli u finale. Najefikansiji naš igrač u polufinalnom susretu bio je Adnan Sivić sa 6 postignutih pogodaka.

U susretu za 3. mjesto naša kadetska reprezentacija je bila ubjedljiva protiv Crne Gore. Sa 15 golova razlike, rezultatom 48:33 (26:12 poluvrijeme) naši kadeti su pobjedili Crnu Goru i tako osvojili bronzu na prvenstvu u Gruziji. Najefikasniji naši igrači u ovom susretu bili su David Primorac i Zlatko Krešo sa po 9 postignutih pogodaka.

Plasman u viši rang obezbjedila je Rumunija koja je u finalu bila bolja od Bjelorusije rezultatom 27:26.

Mjesto u najboljoj ekipi prvenstva na golmanskoj poziciji pripalo je našem reprezentativcu Anti Grbavcu.