U16 – žene: Poraz od Bugarske u posljednjoj utakmici grupne faze

Naša ženska kadetska reprezentacija jučer je protiv Bugarske odigrala svoju posljednju utakmicu u okviru grupne faze Europskog prvenstva B divizije u rumunjskoj Oradei.

Nakon prvih 10 minuta susreta naše kadetkinje imale su zaostatak od 9 poena (8:17). U drugoj četvrtini kadetkinje zaostatak su uspjele smanjiti za 6 poena (16:10) pa se na poluvrijeme otišlo sa zaostakom od tri poena, rezultatom 24:27.

U trećoj četvrtini naše kadetkinje su uspjele stići zaostatak sa poluvremena i preokrenuti rezultat u svoju korist (20:13) pa su u posljednju četvrtinu ušle sa četiri poena prednosti.

Ipak u posljednjoj četvrtini naše kadetkinje nisu uspjele sačuvati prednost od četiri poena (17:22), a ni iskoristiti šansu za produžetke u posljednjim sekundama sa linije za slobodna bacanja, pa su Bugarkinje sa poenom razlike, rezultatom 61:62, upisale svoju drugu pobjedu na prvenstvu.

Najefikasnije u našim redovima bile su Ksenija Mitrić sa 17 postignutih poena uz 9 skokova i 6 asistencija, Amina Čehajić sa 13 poena uz 5 skokova i Gabrijela Visković sa 12 postignutih poena i 6 ukradenih lopti.

Statistički učinak kadetkinja protiv Bugarske
Statistički učinak kadetkinja protiv Bugarske

Porazom protiv Bugarske naše kadetinje su svoj nastup u grupnoj fazi završile na pretposljednjem petom mjestu grupe C sa učinkom od dvije pobjede i tri poraza pa će do kraja prvenstva igrati utakmice za plasman od 17. do 23. mjesta, a prvi protivnik u utakmicama za plasman biti će Norveška.

Utakmica Norveška – BiH na rasporedu je u subotu (13.08.) sa početkom u 14:45 sati.