U20: Visoka pobjeda nad Gruzijom, za peto mjesto protiv Poljske

Muška U20 košarkaška reprezentacija sinoć je odigrala utakmicu za plasman od 5. do 8. mjesta na Europskom prvenstvu B divizije koje se održava u grčkoj Čalkidi.

Protivnik je bila Gruzija koja je u četvrtfinalu poražena od Islanda sa visokih 54:94. Nakon prve četvrtine rezultat je glasio 15:12 u našu korist. Onda je uslijedila fantastična druga četvrtina sa velikih 20 poena razlike (31:11) pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 46:23.

Prednost od 23 poena naši momci su povećali za osam poena u trećoj četvrtini (23:15) pa su u posljednju četvrtinu ušli sa velikim 31 poenom prednosti. U posljednjoj četvrtini naši momci su potvrdili dominaciju tokom cijelog susreta i sa dodatnih devet poena (20:11) iz posljednjih deset minuta susreta postavili konačnih 89:49.

Najefikasniji u našem timu bio je Edin Atić sa postignuta 22 poena uz 8 skokova i četiri asistencije. Dvocifreni su još bili Kenan Karahodžić sa 13 poena (5 skokova, dvije asistencije), Markus Lončar sa 13 poena uz 5 skokova, Aleksandar Lazić sa 12 postignutih poena uz 10 skokova i dvije asistencije i Ibrahim Durmo sa 11 poena uz 8 skokova i četiri asistencije.

Statistički učinak naših igrača u utakmici protiv Gruzije
Statistički učinak naših igrača u utakmici protiv Gruzije

Naredni, a ujedno i posljednji susret na prvenstvu u Grčkoj naša reprezentacija igra danas (nedjelja) protiv Poljske za plasman na peto mjesto. Susret je na rasporedu od 17:15 sati.