U20: Tijesan poraz od Hrvatske u drugoj utakmici grupne faze

Naša U20 reprezentacija večeras je protiv Hrvatske odigrala svoju drugu utakmicu u okviru grupe D grupne faze Europskog prvenstva B divizije u Grčkoj.

Nakon prve četvrtine naš tim je imao prednost od 11 poena pri rezultatu 24:13. U drugoj četvrtini Hrvati su bili uspješniji pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 37:32 u korist našeg tima.

U trećoj četvrtini naši momci su prednost od pet poena sa poluvremena povećali za tri i u posljednju četvrtinu ušli sa prednosti od osam poena razlike.

Nakon prve tri minute posljednje četvrtine Hrvati prave seriju 11:1 i tako odlaze na plus dva poena prednosti. Ubrzo nakon toga smo izjednačili i poen za poen se igralo do tri minute prije kraja susreta kada Hrvati prave seriju od četiri poena prednosti koju su uspjeli sačuvati do kraja susreta. Rezultat na kraju susreta je glasio 66:70.

Najefikasniji u našim redovima je bio Aleksandar Lazić sa 22 poena i 13 skokova dok je Edin Atić dodao 10 poena uz 7 skokova i tri asistencije.

u20_statistika_tekma2
Statistički učinak naših reprezentativaca protiv Hrvatske

Sutra (ponedjeljak) je dan pauze, a svoj treći susret u okviru grupne faze naša U20 reprezentacija igra u utorak (19.07.) protiv Rumunije sa početkom u 20 sati.

Stanje na tabeli - 3. dan EP u Grčkoj
Stanje na tabeli grupe D nakon tri dana utakmica na EP u Grčkoj

Rumuni su do sada odigrali dvije utakmice. U prvoj su visoko poraženi od Hrvatske sa rezultatom 67:100, dok su u drugoj pobjedili Bugarsku rezultatom 76:49.

Trenutno najefikasniji rumunski igrač je Emanuel Ion Cate koji je prvi strijelac, skakač i asistent ekipe sa prosjekom od 18,5 poena po utakmici, 15,5 skokova po utakmici i 2,5 asistencije po utakmici.