Bosna i Hercegovina u finalu Kirin Kupa

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas na Toyota stadionu u Aichiu Dansku nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u polufinalu Kirin Kup-a.

Nakon regularnih 90 minuta oba tima su postigla po dva gola. U prvih deset minuta obje ekipe su imale po jedan pokušaj sa distance. Prvo je Delaney šutirao, a Šehić je odbranio njegov udarac, dok je Duljević poslao loptu preko gola Danaca.

Prednost skandinavskoj selekciji donio je kapiten Simon Kjaer u 22’. Šehić je zaustavio jedan šut Eriksena, ali lopta se odbila do danskog defanzivca kojem nije bilo teško da zatrese mrežu za 0:1.

Zaprijetio je naš tim preko Medunjanina u 31’ nakon kornera, ali je Christensen izblokirao njegov udarac.

Do kraja prvog dijela utakmice Danska je postigla još jedan pogodak. Nakon kontra napada lopta je došla do Viktora Fischera koji neometan sa 12 metara od našeg gola šalje loptu iza leđa Ibrahima Šehića.

statistika_BIHvsDNKDrugo poluvrijeme bolje su otvorili izabranici Mehmeda Baždarevića. Vranješ je u 52’ odlično centrirao sa desne strane, a Milan Đurić je bio najviši u skoku i glavom pogodio za 1:2.

Agilni Duljević zaprijetio je golu danaca u 63’, ali je pogodio vanjski dio mreže.

Od 70’ naš tim je ostao sa deset igrača jer je Vranješ dobio drugi žuti karton zbog prekršaja nad Eriksenom.

Bh. tim se nije predavao i izjednačenje je došlo u 84’. Kolašinac je odlično prošao po lijevoj strani, dodao u peterac za Milana Đurića koji postiže svoj drugi pogodak na utakmici.

Meč je završen neriješenim rezultatom, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje su se bolje snašli reprezentativci BiH. U prvoj seriji Schmeichel je odbranio šut Vrančića, dok je za Dance pogodio Rasmussen.

Druga serija donijela je odbranu Šehića nakon šuta Vestegraada i pogodak Krunića, a u trećoj Christensen je poslao loptu preko gola, dok je Hodžić postigao gol.

U nastavku su pogađali Schone, Stevanović i Eriksen. Odlučujući peti penal za naš tim izveo je kapiten u ovom susretu Haris Medunjanin i bio je precizan za prolaz u finale Kirin Kup-a.

N/FS BIH