Pobjeda u Luksemburgu, Baždarević zadovoljan zalaganjem novih igrača

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras na stadionu „Josy Barthel“ Luksemburg rezultatom 3:0.

Utakmica je počela minutom šutnje za žrtve nedavnog terorističkog napada u Briselu.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka. Pokušavali su naši reprezentativci reko Višće, Đurića, Prcića, ali mreža Morisa se nije tresla. U finišu prvog dijela igra mogao je i Zukanović da se upiše u listu strijelaca kada je šutirao iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla preko gola.

Dobru priliku imao je i Luksemburg kada je Begović krajnjim naporom uspio da odbrani šut Bensija iz slobodnog udarca.

Drugo poluvrijeme donijelo je bolju igru našeg tima koji je već u prvom napadu zarijetio preko Džeke nakon što mu je povratnu loptu odigrao Zukanović. Golman Luksemburga opet je bio na visini zadatka.

Prvi pogodak viđen je u 73’. Debitant Mateo Sušić odlično je prošao po desnoj strani, ubacio u kazneni prostor protivnika, a defanzivac Luksemburga Chanot nespretnom reakcijom skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Dvije minute poslije Milan Đurić udvostručio je prednost bh tima, a u sudijskoj nadoknadi utakmice Miralem Pjanić iz slobodnog udarca postiže lijep pogodak za konačnih 3:0.

Prve reprezentativne minute u ovom meču uknjižili su Marin Aničić, Mateo Sušić, Haris Duljević i Srđan Grahovac.

mehmedbazdarevic_mart

Nakon večerašnje pobjede reprezentacije BiH nad Luksemburgom 3:0 održana je i press konferencija na kojoj se predstavnicima medija obratio Mehmed Baždarević.

Četiri igrača su debitovala večeras za naš tim, Aničić, M. Sušić, Duljević i Grahovac, a selektor je bio zadovoljan onim što su prikazali:

„Nije bilo lako u ovom susretu, ali zadovoljni smo rezultatom. Luksemburg je pravio probleme i drugim timovima. Dosta smo griješili u prvom poluvremenu, nismo tada izgledali baš najbolje. U drugom dijelu smo podigli nivo igre. Možemo biti zadovoljni rezultatom i novim igračima. Zadovoljni smo njihovim zalaganjem, ali ima tu još prostora za napredak“, rekao je Baždarević.

U utorak, 29. marta u 20.30 sati Bosna i Hercegovina će na stadionu „Letzigrund“ u Cirihu odigrti još jednu prijateljsku utakmicu, a protivnik će biti Švicarska.

N/FS BIH