BiH – Gruzija 95:96, sa Rumunima od 17 sati

alt

Muška seniorska košarkaška selekcija BiH u trećem kvalifikacionom susretu za odlazak na EuroBasket 2013 god. pretrpjela je poraz na domaćem parketu od selekcije Gruzije sa ‘pola koša’ razlike (95:96).

Nakon katastrofalne prve četvrtine u kojoj je naša selekcija postigla svega 9 poena, a gosti 28, uslijedila je druga četvrtina koju su naši reprezentativci riješili u svoju korist (29:26) i tako otišli na odmor sa zaostatkom od 16 poena. 

Treću četvrtinu naša selekcija je također riješila u svoju korist (34:23), te rezultatski zaostatak smanjila na 5 poena. Ipak, iako smo 30 sekundi prije kraja utakmice uspjeli smanjili prednost na 1 poen zaostatka, u posljednjem napadu nismo uspjeli poentirati i tako je naša selekcija upisala prvi poraz u okviru kvalifikacija za EuroBasket.

Najefikasniji u našim redovima je bio kapiten Mirza Teletović sa 27 poena, te Zack Wright sa 15 asistencija, 13 skokova i 4 ukradene lopte. 

Naša selekcija već danas (Petak) od 18 sati po lokalnom vremenu (17 sati po srednjo-europskom vremenu) igra u Sibiju (Transilvanija) protiv selekcije Rumunije, te ima priliku da ispere gorak okus poraza protiv Gruzije. Nakon gostovanja u Rumuniji, našu selekciju očekuje još jedno gostovanje, ovaj put u Rigi, gdje će odmjeriti snage sa selekcijom Latvije, koju je, podsjećanja radi, pobjedila u Sarajevu sa rezultatom 87:84.

Ostatak slika možete pogledati u našoj galeriji: http://www.bhfanaticos.com/slike/main.php?g2_itemId=8633

BHF PRESS