Poziv za Mostarce Sesara i Šunjića, bez Papca i Rahimića

safetsusicpape01

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine održao je danas press konferenciju na kojoj je upoznao javnost sa aktuelnostima iz bh. kuće fudbala, dok je selektor Safet Sušić saopćio spisak reprezentacije pred prijateljsku utakmicu s Velsom.

Na spisku se nalaze: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Mensur Mujdža, Boris Pandža, Emir Spahić, Toni Šunjić, Muhamed Bešić, Ognjen Vranješ, Ivan Sesar, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Damir Vrančić, Miroslav Stevanović, Muamer Svraka, Edin Džeko i Vedad Ibišević.

Nova imena u državnom timu su fudbaler Sarajeva Ivan Sesar i Toni Šunjić koji igra za ukrajinsku Zoryu. Novi reprezentativci dobit će priliku za igru i dokazivanje, a poziv je stigao kao kruna sjajnih igara Mostaraca u posljednje vrijeme.

Poziv nisu dobili Medunjanin, Ibričić i Rahimić koji nemaju kontinuitet nastupa u klubovima, dok Saša Papac još uvijek nije siguran da li će nastaviti igračku karijeru. Kako je rekao Sušiću tokom posljednjeg susreta, priča selektor, izglednije je da Papac neće nastaviti karijeru nego da hoće.

Za Ibričića je Sušić komentirao da će biti pozvan čim počne igrati u kontinuitetu, a dodao je još i da je u dilemi da li bh. reprezentacija igra bolje s jednim ili dva napadača. Selektor je još jednom naglasio da ne računa na igrače koji igraju suviše daleko od Evrope: Kina, Japan, Iran…

Sušić: Očekujem dobar rezultat u Velsu

Mjesto u nacionalnom timu pripalo je Muameru Svraki i Damiru Vrančiću koji su učestvovali u posljednjim reprezentativnim akcijama i očito, zadovoljili ukuse selektora Sušića

”Ne bi bilo dobro izgubiti u Velsu jer nije dobro ostvariti loš rezultat pred sami početak kvalifikacija. Vidjećemo s kojim ćemo sastavom igrati, priliku bi trebali dobiti svi igrači. Novi igrači se moraju ozbiljno nametnuti ukoliko računaju na nove pozive u narednim utakmicama reprezentacije”, kazao je Safet Sušić na današnjoj press konferenciji.

Radiosarajevo.ba