Sušić objavio spisak igrača za odlučujuće utakmice s Luksemburgom i Francuskom: Salihovića nema zbog povrede, na teren se vraća Ibišević

Pozvan i Misimović, Sušić kaže da nema sukoba s njim

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je spisak igrača na koje računa u odlučujućim kvalifikacijskim mečevima za EURO 2012 protiv Luksemburga 7. oktobra u Zenici i Francuske 11. oktobra u Parizu.

Popularni Pape danas je izdiktirao sljedeća imena:

  1. Kenan Hasagić (Istanbul BB),
  2. Asmir Begović (Stoke),
  3. Asmir Avdukić (Borac),
  4. Boris Pandža (Mechelen),
  5. Emir Spahić (Sevilla),
  6. Saša Papac (Glasgow Rangers),
  7. Adnan Mravac (Mattersburg),
  8. Mensur Mujdža (Freiburg),
  9. Miralem Pjanić (Roma),
  10.  Elvir Rahimić (CSKA Moskva),
  11. Zvjezdan Misimović (Dinamo Moskva),
  12. Adnan Zahirović (Spartak Nalchik),
  13. Senad Lulić (Lazio),
  14. Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv),
  15. Semir Štilić (Lech Poznan),
  16. Darko Maletić (Aktobe),
  17. Senijad Ibričić (Lokomotiv),
  18. Edin Džeko (Manchester City),
  19. Zlatan Muslimović (bez kluba),
  20. Ermin Zec (Genclebirigli),
  21. Vedad Ibišević (Hoffenheim).

Sušić neće moći računati na Sejada Salihovića, čija se povreda iskomplikovala i nije poznato kada će uopšte biti spreman za utakmice, dok je Muhamed Bešić prekomandovan u mladu reprezentaciju.

S druge strane raduje povratak Vedada Ibiševića na teren, a na spisku se našao i Zlatan Muslimović, jedini reprezentativac koji još uvijek nema kluba.

– Godinama je već u reprezentaciji i pozvao sam ga kako bih mu pomogao da što prije nađe angažman, međutim nije u najužoj konkurenciji, rekao je Sušić.

Pape se osvrnuo i na Zvjezdana Misimovića.

– Prošlu utakmicu riješio je svojim golom i to je dovoljan razloga za poziv. Nema sukoba i na njega računam kako i na sve ostale igrače, bio je kratak selektor.

Što se tiče golmanskih pozicija, postoji opcija da bi Asmir Begović i Kenan Hasagić mogli braniti po jednu utakmicu, s tim da je naš prvi čuvar mreže, golman Istanbula iskrenuo zglob.

– Prema informacijama koje sam dobio sa lica mjesta od Elvira Baljića stanje nije strašno i Hasagić će biti spreman, kaže Sušić.

Ponovio je da nam je cilj bio plasman među prve dvije ekipe na tabeli.

– Francuska je favorit. Ako pobjedimo Luksemburg imamo neke šanse za prvo mjesto, ali osnovni cilj biti među prve dvije ekipe. To ćemo jedino postići ako u Zenici pobijedimo Luksemburg, bio je izričit Sušić.

(Avaz)