Vranić: Imamo šest sjajnih igrača, biće teško odabrati četvoricu

Šetkiæ: Najboljeg portugalskog tenisera Federica Gila veoma dobro poznajem i smatram da neæu imati veæih problema s njim

Image 

Davis Cup reprezentacija BiH, od 17. do 19. septembra igra meè 3. kola druge Euro-afrièke zone protiv reprezentacije Portugala u Cruz Quebardi. Selektor BiH Daver Vraniæ je na slatkim mukama. Pogotovo nakon vijesti da æe Amer Deliæ moæi nastupati za BiH.

„Ostali smo meðu najbolje èetiri reprezentacije u drugoj Euro-afrièkoj zoni. Sinoæ smo dobili sjajnu vijest, Amer Deliæ æe moæi nastupati za BiH u meèu protiv Portugala. Imamo šest sjajanih igraèa tako da æe biti teško se odluèiti za èetiri koja æe nastupiti. Igrat æemo protiv jake reprezentacije koja ima visoko rangirane igraèe», kazao je Vraniæ na presici uprilièenoj u sarajevskoj Zetri.

Naš prvi reket Aldin Šetkiæ optimista je uoèi meèa i vjeruje da mo¾emo napraviti dobar rezultat.

„Napravili smo veliki uspjeh plasiravši se meðu èetiri najbolje reprezentacije druge Euro-afrièke zone. Kljuè ovog uspjeha je bio dobar rad i zajednišvo unutar reprezentacije. U Portugal ne idemo bez šansi, a još nas više raduje èinjenica da æe nam se prikljuèiti Amer Deliæ. Najboljeg portugalskog tenisera Federica Gila veoma dobro poznajem i smatram da neæu imati veæih problema s njim», rekao je Šetkiæ.

Za reprezentaciju BiH æe u Portugalu nastupati èetvorica od šest kandidata koje na raspolaganju ima selektor Vraniæ, a to su Aldin Šetkiæ, Ismar Gorèiæ, Damir D¾umhur, Tomislav Brkiæ, Franjo Raspudiæ i Amer Deliæ.

Portugalci su veæ objavili sastav svoje reprezentacije. Tako æe protiv BiH igrati Federico Gil, Rui Machado, Leonardo Tavares, Joao Sousa. Selektor je Pedro Cordeiro.
Davis Cup reprezentacija BiH sutra putuje u Portugal.

Arslanagiæ: Naporan rad se isplatio

Edin Arslanagiæ, predsjednik Teniskog saveza BiH zadovoljan je dosada pokazanim rezultatima naših tenisera.

«Odlièni rezultati su plod vrlodobrog rada koji je krenuo od januara ove godine i koji se pokazao odliènim. Drago mi je što smo uspjeli radom postiæi da Davis Cup reprezentacija BiH postane odr¾iv projekat. Atmosfera u reprezentaciji pred ovaj meè je odlièna i oèekujem dobar rezultat», rekao je Arslanagiæ.

 

Ademoviæ: Dolaze vedriji dani za tenis u BiH

Cilj fondacije je promocija tenisa u Bosni i Hercegovni kao i stvaranje dobrih uslova teniserima za treniranje

Grupa teniskih entuzijasta u našoj dr¾avi i vlasnici nekoliko sarajevskih kompanija došli su na ideju da pokrenu fondaciju «Tenis» i tako doprinesu boljem razvoju tenisa u našoj dr¾avi.

Kemal Ademoviæ èlan Upravnog odbora Teniskog saveza BiH ovu sjajnu vijest za bh. tenis potvrdio na današnjoj press-konferenciji pred odlazak naše Davis Cup reprezentacije u Portugal.

«Vlasnici sarajevskih nekoliko firmi i grupa teniskih entuzijasta donijeli su odluku o formiranju fondacije «Tenis». Cilj fondacije je promocija tenisa u Bosni i Hercegovni kao i stvaranje dobrih uslova teniserima za treniranje. Formiranjem ove fondacije sprijeèit æemo odlazak talentovanih maldih tenisera iz BiH. Nadam se da æe fondacija «Tenis» doprinijeti da nam se u buduænosti ne dešava da naši talentovani teniseri nastupaju za druge dr¾ave», rekao je Ademoviæ.

 

(SCsport)