Davis Cup: Pobjeda Džumhura i poraz Bašića, Slovačka – BiH 1:1

Damir Džumhur je savladao Norberta Gombosa i na taj način donio vodstvo reprezentaciji BiH protiv Slovačke u Bratislavi u susretu 2. kola Prve grupe Euro-afričke zone.

Već u trećem gemu prvog seta Džumhur je napravio break, ali je Gombos odmah uzvratio re-breakom i poravnao na 2:2. Ipak, naš najbolji teniser je u devetom gemu napravio još jedan break, a potom bio siguran na svoj servis, te prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:4.

Džumhur je odlično odigrao drugi set, napravio je dva breaka odmah u prvom i trećem gemu, te je veoma brzo poveo rezultatom 4:0.

Rutinski je priveo set kraju, napravio još jedan break u sedmom gemu i slavio rezultatom 6:1 i na taj način donio našoj reprezentaciji prednost od 1:0.

Martin Kližan je sa rezultatom 2:0 u setovima savladao Mirzu Bašića i poravnao na 1:1.

Prvi set u duelu između Kližana i Bašića protekao je u izjednačenoj borbi, a slovački teniser je bio uspješniji u tie-breaku rezultatom 7:6(5).

U drugom setu Kližan pravi break u drugom gemu, te još jedan u šestom i drugu dionicu igre je riješio u svoju korist rezultatom 6:1.

Sutra se igraju ostali mečevi. Od 14 sati igra se dubl meč u kojem će Tomislav Brkić i Mirza Bašić igrati protiv Andreja Martina i Igora Zelenayja, a potom slijede mečevi između Kližana i Džumhura te Gombosa i Bašića.

Klix