Baljić i Barbarez zabili na oproštaju Piplice

Na Stadionu prijateljstva u Cottbusu 14.850 navijaèa pozdravilo je svog kultnog vratara Tomislava Piplicu, koji se u petak oprostio od kluba i aktivnog nogometa…

Image

Danas 41-godišnji umirovljeni golman, trener vratara u svom Energieju, ali i bosansko-hercegovaèkoj reprezentaciji, za koju je nastupao tijekom reprezentativne karijere, oproštajnu je utakmicu organizirao godinu dana nakon što je zakljuèio karijeru u Energieju, klubu za koji je igrao neprekidno od 1998. do 2009. godine.

Na oproštaj su mu došle mnoge zvijezde s prostora Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a okupio je i ponajbolje igraèe u povijesti istoènonjemaèkog kluba, za koji navija i njemaèka kancelarka Angela Merkel.

Davor Šuker tako je potegnuo za volju prijatelja kojeg poznaje još iz dana u juniorskim sastavima jugoslavenskih selekcija èak iz Sjedinjenih Dr¾ava, gdje je bio na odmoru. Nastupio je za momèad Team Pipi, zajedno sa bivšim BiH-reprezentativcima Elvirom Baljiæem i Sergejem Barbarezom kao i Zvonimirom Soldom i Josipom Šimuniæem.

Za sastav Energiejevih zvijezda igrali su pak Stiven Riviæ, aktualni igraè kluba, ali i Antun Labak (40), nekadašnji napadaè Osijeka, koji je za Energie igrao od 1997. do 2001. godine.

Energie je u utakmici neva¾nog rezultata slavio pobjedu 7-4, nakon što je prvo poluvrijeme završilo 1-1. Piplica je utakmicu poèeo na golu Team Pipija, da bi u drugom poluvremenu zamijenio dres.

Za Energie su po gol zabili Riviæ (3-1) i Labak (4-1), a za Team Pipi Barbarez (6-2) i Baljiæ (6-3).

Nakon posljednjeg suèeva zvi¾duka Piplica je, svladan emocijama, zajedno s vlastitom djecom otrèao poèasni krug na zamraèenom travnjaku pod snopom svjetlosti, pozdravio je navijaèe koji su mu se odu¾ili “valovima”, nakon èega je krenuo vatromet u njegovu èast.

(Sportin)