Kukrika: Poziv je za mene veliko priznanje

Svjestan sam konkurencije, ali moj cilj je pomoæi reprezentaciji prema svojim sposobnostima i koliko je to u mojoj moæi

 Image

Ako se izuzme nekoliko mlaðih rukometaša Premijer lige koji su uvrštenjem na spisak dobili priznanje za svoj napredak, na spisku selektora Vojislava Raðe od iskusnijih rukometaša novo ime je samo Ante Kukrika (27), èlan treæeplasiranog tima rumunskog prvenstva, Energia Lignitul Pandurii.

Kukrika je potvrdio Raði dolazak na okupljanje reprezentacije 24. maja.

– Velika je èast i priznanje naæi se na spisku selektora Raðe i meðu igraèima kvalitete kakve su oni koji su zaslu¾ili poziv – smatra Kukrika.

Od ranije je èlan reprezentacije još jedan Èapljinac, Nikola Prce, koji takoðer nastupa na poziciji lijevog beka.

– Svjestan sam konkurencije i toga da su Terziæ i Prce u prednosti jer su bolji igraèi, dugo igraju u vrhunskim klubovima i du¾e su u reprezentaciji, ali moj cilj je vidjeti gdje sam spram njih, te pomoæi reprezentaciji prema svojim sposobnostima i koliko je to u mojoj moæi – izjavio je Kukrika.

Prezadovoljan formom

Raða je pozvao Kukriku uz pojašnjenje da je rukometaš Energia Lignitul Pandurii u posljednje dvije sezone dodatno napredovao i igra svoju najbolju sezonu.

– U odnosu na prošlu godinu kada sam imao malu minuta¾u u Vardaru, ovo je veliki napredak. Igram 60 minuta svaku utakmicu tokom sezone, imam slobodu i prezadovoljan sam svojim nastupima i uspjehom kluba. Ipak mislim da je moja najbolja godina 2007./2008. kada sam u tuniskom Club Africain-u osvojio titulu dr¾avnog prvaka, te osvajaèa Afrièkog kupa – rijeèi su Ante Kukrike.

(Avaz sport)