U NS BiH zatvore oči kada se spomene moje ime

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Table Normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

 ImageSead Ramoviæ ne silazi sa naslovnih stranicama norveških sportskih listova. Golman Tromsa koji je izrazio ¾elju da brani za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali nikada nije dobio niti poziv, ni šansu, od prvog kola šampionata spominje se kao centralna nogometna liènost u Norveškoj.

– Veæ treæu godinu sam najbolji golman u Norveškoj. Od ove sezone sam najskuplje plaæeni igraè u Norveškoj, bez obzira da li se radi o golmanima ili napadaèima – ka¾e Ramoviæ, koji veæ treæi susret zaredom nije primio gol.

U toku prijelaznog roka bio je na meti Totenhema. Englezi su veæ bili pripremili ugovor, ali je iznenada promijenio odluku.

-Davali su mi veliki novac, preko osam miliona eura, ali sam ponudu odbio jer mi nisu mogli garantovati da æu biti prvi golman. U najbolji sam godina i ispred mene su nova dokazivanja – prièa Ramoviæ.

Prije osam godina bio je u NSBiH, ali nikada nije upisao niti jedan nastup za naš najbolji tim. Ka¾e da novog selektora Safeta Sušiæa ne poznaje, ali da je o njemu sve èuo najbolje.

– Volio bih braniti za BiH, ali je izgleda kasno za mene. Sve sam ubjedjeniji da u NSBiH odmah zatvore oèi kada se spomene moje ime. Ne znam zbog èega, jer znam da mogu biti od koristi, iako BiH ima sjajne golmane. Iz ove ko¾e ne mogu, ¾ivot ide dalje – kazao je Ramoviæ, koji je svojevremeno branio i za njemaèki Volfsburg.

(Avaz Sport)