Još jedan istorijski duel Zlatnih ljiljana.

ImageJoš jednom æe momci koji na srcu nose obrise granice Bosne i Hercegovine istrèati na megdan favoriziranom protivniku. Novinari koji ¾ive od senzacionalizma su veè sto puta ponovili onu otrcanu frazu o "utakmici stoljeæa". Nije to ništa èudno jer reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno ¾ivi od lo¾ione i sada kada smo tu treba dati sve od sebe i pokušati u Lisabonu da se napokon uèini taj korak koji bi nas odveo na Svjetsko prvenstvo u Africi. Nadu nam ulijevaforma naših reprezentativaca i èinjenica da smo se i inaæe ubili za Afrike, plemena i kojekakvih lavova i zmajeva.

Mi, koji smo nazoèili na bar još dvije utakmice koje su tada bile "utakmice stoljeæa", onima na koševu protiv Danske i na Marakani protiv Srbije i Crne Gore, se pitamo šta æe biti ako ne uspijemo?

Da li nas opet èeka totalni raspad?

Da li æe u narednim kvalifikacija Misimoviæ, kao Salihamid¾iæ nekada, odluèiti da se èuva za karijeru u Bundesligi i prestati da igra za BiH?

Da li æe sve prljavštine koje smo tako spremno gurnuli pod tepih i neorganizovanost i nerad u Savezu ponovo doæi na naplatu?

Naravno da æe nam se sve opet odbiti od lice i da æemo se ubrzo svi koprcati k'o ribe na suhom. Opet veliki broj ovih ljudi koji ciframa pune kasu Saveza neæe ni znati kada reprezentacija igra. Opet æemo se krpiti i zatvarati rupe na brodu koji je veè potonuo. Opet æe BHF stajati sam naspram parama do vrha napunjenog Saveza i njihovih plaæenika. I opet BHF neæe odustati i opet æe BHF udariti svim sredstvima i na svim poljima.

To æe da nam se desi sasvim sigurno, a kada æe da se desi zavisi od ove dvije utakmice bara¾a. Sada nam samo ostaje da momcima na terenu po¾elimo sreæu i da mi na tribina oderemo grla i dlanove. Pa kud puklo da puklo.

Oni dole na terenu, treba da znaju da smo uvijek uz njih bili i da æemo uvijek uz njih biti. Bez obzira na ishod utakmica bara¾a, zastave BHFa æe i dalje da se vijore, a grla æe uvijek biti tu za igraèe koji na terenu ostavljaju svoje srce.

Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina.

BHFpress