Drugi o nama

ImageIako sam i prije pratio tek sam se u ovim kvalifikacijama u stvari zaljubio u BeHa reprezentaciju. U ovom trenutku volim sve u i oko nje. Gotivim igrace, ofenzivni fudbal koji igrate i volim onog luckastog Ciru Blazevica. Volim hrabrost i osjecaj nepobjedivosti, osjecaj da je ekipa spremna na sve da bi otisla na SP i na kraju volim to sto ovo sto se desava priblizava muslimane, katolike i pravoslavce jedne drugima. I naravno, OBOZAVAM danas vjerovatno najbolje reprezentativne navijace u Evropi!

Erik Niva je sportski novinar svedskog Vecernjeg lista (Aftonbladet). Karijeru je poceo kao dopisnik lokalnog "Västerbotten-kuriren" da bi poslije u karijeri radio za u svijetu poznati britanski nogometni casopis four-four-two. Svojim pozitivnim pisanjem o BeHa reprezentaciji doprinijeo je u promovisanju BeHa nogometa. Ne smijemo zaboraviti da je upravo on napravio intervju sa nasim navijacima nakon incidenta u Oslu 2007. u kojem je objasnio Skandinavcima zasto je u stvari doslo do prekida utakmice i ispricao im u kratkim crtama pricu o korupciji i kriminalu u nasem nogometu. Erik ce prisustvovati prvoj utakmici baraza u Lisabonu medjutim nece biti medju BHFanaticosima cisto radi zadrzavanja neutralnosti ali obecao je doci na mjesto skupljanja. 

S obzirom kako su nam novinari bas kao i politicari jebeni korumpirani beskicmenjaci, Erik Niva bi vrlo lako mogao i trebao dobiti nagradu za BeHa novinara godine jer u ovoj ovakvoj konkurenciji on je zaista bez premca.''