BHF nije uspio obezbijediti karte za utakmicu BiH-Turska

ImageBHF-a nece organizovano bodriti nasu reprezentaciju protiv Turske u Zenici jer, kao i velika vecina gradjana Bosne i Hercegovine, nismo uspjeli obezbijediti karte za nase clanove. Pokusali smo na razne nacine, a jedino sto nismo i sto nikada necemo uraditi dok je ova garnitura kriminalaca u N/F S BiH , je da od niih trazimo karte. Pokusali su nasi clanovi da u poslovnicama Centrotransa kupe ulaznice u Krajini, Lukavcu, Visokom, Brckom, Sarajevu, Mostaru, Tuzli i ostalim gradovima. U vecini slucajeva nama, kao i ostalim gradjanima koji su pokusali da dodju do karata, je receno da nije dosao dovoljan broj karata i da oni ne znaju razlog tome.

Ocito da je dug koji Savez ima prema Centrotransu trebao dijelom biti placen na ovaj nacin, a dio zarade pojedinci iz N/F S BiH ce uzeti uz pomoc tapkarosa koji direktno rade za njih.

Raspitivali smo se za cijene kod „tapkarosa“, a one su bile od 70 do 130 KM,.

Zelimo napomenuti da je protiv Belgije bilo odstampano 14 000 ulaznica, a utakmici je prisustvovalo 18 000 gledalaca sa placenim ulaznicama? U cije dzepove je tada otisao ekstra profit? Ocito da je otisao u iste one dzepove u cije ce otici i enormno veliki profit nakon ove tekme, jer zvanicna informacija iz N/F S BiH je da su za ovu utakmicu odstampali „samo“ 13.500 karata. Nadamo se da ce raznorazne sluzbe za borbu protiv kriminala i korupcije u BiH konacno poduzeti nesto da se kriminalci pohvataju i sankcionisu. Takodje, nadamo se da su celnici ovih sluzbi savjesni i da nece „zazmiriti na jedno oko“ ako N/F S BiH odluci da ih „pocasti“ sa paketom ulaznica za ovu tekmu.

BiH do Groba

BHF Press