LICNOST U FOKUSU: BRANIMIR TULIC

ImagePo ko zna koji put Selektor U-21 reprezentacije BiH, Branimir Tulic, dokazao je da se definitivno ne snalazi niti je kompetentan za poziciju koju obnasa. Uostalom on u potpunosti odgovara kriminalnoj garnituru N/F S BiH pa je to jedan jedini i najvazniji razlog njegovog angazmana.
Elem, u posljednjim Tulicevim izjavama za medije stoji kako je „zabrinut“ za neke igrace koji nemaju angazmana ili su povrijedjeni. E pa g.dine Tulicu trebali ste jos davno javnost obavjestiti da ti igraci nisu ni imali angazmane niti su igrali neke uloge u svojim klubovima.
Da vas podsjetimo kako je spisak igraca izgledao za prijateljsku utakmicu sa Lihtenstajnom, a koji bi trebao biti vrlo slican i sa narednim protivnikom Slovenijom.
Spisak je izgledao ovako:
Ibrahim Šehiæ (®eljeznièar), Stefan Tomoviæ (Slavija), Adin D¾afiæ (Cibalija), Matijas Pejiæ (Orašje), Nenad Kiso (Èukarièki), Nebojša Pejiæ (BSK Borèa), Damir Šovšiæ (Zagreb), Sanid Mujakiæ (Laktaši), Mirko ®aja (Primorje), Almir Bekiæ (Sloboda), Mersad Bedak (Aahlen), Sanid Haliloviæ (Slavonac), Nemanja Bilbija (Borac), Muris Mešanoviæ (Jablonec), Toni Šunjiæ (Zrinjski), Nedeljko Maliæ (Mattersburg), Slavko Brekalo (Široki Brijeg), Amer Osmanagiæ (OFK Beograd), Dalio Memiæ (Waldhoff Manheim), Damir Husiæ (Zvijezda) i Riad Demiæ (Vele¾).
Dalio Memic je posljednjih godina igrao za Waldhoff Mannheim. Za seniorsku ekipu Mannheima imao je JEDAN (slovom i brojem) nastup u prosloj godini. Postavlja se pitanje kako, otkuda i po cijem nalogu Branimir Tulic poziva igraca koji apsolutno nema kvaliteta za reprezentaciju?! Ovih dana Dalio Memic je na probi u Wuppertalu koji se takmici u 3. Njemackoj ligi. Prema nasim informacijama on nece dobiti ugovor jer ne zadovoljava kvalitete ovog kluba koji se, da podsjetimo, takmci u 3. Njemackoj ligi!? Javan. Odavno se po Mannheimu prica da je upravo bogatstvo njegovog oca Dalia Memica jedini razlog pozivanja Dalia u mladu repku. Naime g.din Memic posjeduje tri restorana u Mannheimu i okolici i vec odavno je poznato (to se cak i ne krije) da je Munib Usanovic njegov stalni gost.
Isto takve, sumnjive okolnosti se odnose i na igrace Adina Dzafica, Sanida Halilovica,Damira Sovsica,Ognjena Vranjesa, Mersada Bedaka ,Nenada Kise,Nebojse Pejica,Riada Demica i Sanida Mujakica.Svi ovi igraci ne igraju vazne uloge u svojim klubovima ili se takmice u beznacnajnim ligama. Ali vrlo tiho i bez ikakvog stida Branimir Tulic „uvaljuje“ ovakve igrace i to nakon preporuka sumnjvih menadzera koji „ordiniraju“ i zavrsavaju poslove uz blagoslov kriminalaca iz N/F S BiH , uz nezaobilaznu „nadoknadu“.
Ipak Selektor Tulic je zelio vidjeti na djelu Harisa Bukvu koji igra za Austrijski Sturm iz Graca. Kako da ovo interesovanje nije ranije postojalo i da li je Tulicu poznato da je Haris Bukva vec nastupao za mladje selekcije Austrije?

Zna li Branimir Tulic da u Austriji takodjer igra Anel Hadzic koji je sa svojih 19 godina prvotimac SV Rieda i da je vec u prosloj sezoni izborio mjesto za prvih jedanaest? Za Sturm igra takodjer Edin Salkic koji ima 20 godina. Zasto se ovi igraci nisu pozvali da zaigraju mladjim Selekcijama BiH ? Ne postoji nikakav objektivni razlog da ovi momci ne zaigraju za domovinu gdje su rodjeni.
U Njemackoj javnosti Mario Vrancic slovi za jednu od najvecih nada Njemackog Fudbala. Mario Vrancic posjeduje BH drzavljanstvo i do sada nikada nije kontaktiran od strane N/F S BiH ili Selektora BiH?! Mario Vrancic je igrac Mainza, ali je posudjen na jednu godinu u RW Ahlen koji igra u 2 Bundesligi.
Kako da sa ovakvim (ne)radom Branimira Tulica uopste mozemo imati bilo kakve rezultate U-21 reprezentacije? Objektivno, Branimir Tulic nema kvalitete za pomocnog trenera u klubovima koji se natjecu u 1. Ligama Federacije BiH ili RS-a. Ali, podoban je za nas Savez. On za njih ima kvalitete za Selektora jer je podoban i dobar je za menadzere koji vec godinama uvaljuju propale talente koji unistavaju buducnost omladinskog pogona i „A“ selekcije.
Ista situacija se desavala i ranije u mladjim selekcijama. Bilo je to skoro, kada su Ibisevica i Dzeku omalozavali i degradirali radi Petra Jelica koji je cak bio i kapiten U-21 reprezentacije i koji je imao mjesto u repki samo zbog svog pokojnog oca koji je u to vrijeme bio predsjednik Saveza. Danas su Ibisevic i Dzeko giganti u Evropi a Petra Jelica nema ni na jednoj Fudbalskoj mapi sto je jos jedan dokaz namjestaljki, talova i kriminala pod okriljem F/N S BiH. Za one koji ne znaju, Petar Jelic „grije klupu“ u OFK Beogradu, a cesto se desava da neke vaznije tekme ovog kluba odgleda sa tribina. U to vrijeme kada je Jelic bio kapiten pomocnik selektora Zukanovica upravo je bio Branimir Tulic. Poslije toga cudnim okolnostima je bio i ekspert na BHT 1 kada bi igrala A selekcija nase zemlje sto je izazvalo ogroman smjeh i sprdnju medju svima koji bi uredno placaju RTV taksu, a primorani su da slusaju nebuloze ovog kvazi-strucnjaka, a nakon toga je izabran za selektora U-21.
Sta drugo reci nego:
KATASTROFA.

BHF PRESS