Jahić: To je Ćirina stvar

ImageNeæu da razmišljam o tome. To je Æirina stvar. Mada, nije istina da sam bio nezadovoljan, ali je istina da mi je krivo što sam na tribinama, pogotovo jer smatram da imam mjesta u ekipi. – ka¾e Jahiæ.

U solunskom derbiju izmeðu Zlatana Muslimoviæa i Sanela Jahiæa, pobjedu je odnijela ekipa PAOK-a, koja je slavila pobjedu protiv Arisa rezultatom 1:0.

Bh. internacionalci su na terenu imali meðusobni duel, a iako je pobjeda otišla na stranu Muslimoviæa, Jahiæ je odigrao odliènu utakmicu, nedopustivši suigraèu iz reprezentacije niti jednu ozbiljnu priliku, iako je Muslimoviæ jedan od najzaslu¾nijih za gol PAOK-a.

Naime, bh. internacionalac je u 68. minuti izveo slobodan udarac, a lopta je na putu do gola pogodila Contrerasa i promijenila smjer, te tako prevarila golmana Arisa i završila u mre¾i.

Muslimoviæa sam èuvao u igri i to jako dobro, a Contrerasa na prekidima, rekao je Jahiæ za Osloboðenje. Jahiæ je napustio igru u 74. minuti zbog jakih bolova u glavi. Naime, u jednom duelu nakon kornera, Contreras je laktom poèastio našeg igraèa, nakon èega mu je pukla arkada.

Zaradio sam tri šava na arkadi, ali sam nastavio igru. Meðutim, glava me u¾asno boljela, pa sam od trenera tra¾io zamjenu, preprièava Jahiæ, koji je udarac u glavu dobio u 40. minuti.

Iako selektor bh. reprezentacije Miroslav Æiro Bla¾eviæ luta po Evropi tra¾eæi stopere, Jahiæa je prekri¾io zbog navodne nediscipline. Zamjerio mu je što je dizao nos, jer je sjedio na klupi, a onda posegne za nekim igraèem koji igra u austrijskoj ligi, taènije Mattesburgu, koji se nalazi na osmom mjestu, od deset klubova sa svega devet bodova i negativnom gol razlikom 10:25.

Neæu da razmišljam o tome. To je Æirina stvar. Mada, nije istina da sam bio nezadovoljan, ali je istina da mi je krivo što sam na tribinama, pogotovo jer smatram da imam mjesta u ekipi. Neka mi neko poka¾e igraèa kojem nije krivo što je na tribinama? Neka Æiro stavi bilo kojeg od starijih igraèa, kojima se hvali, na tribine, pa æemo onda vidjeti, ka¾e Jahiæ, koji i dalje ima ¾elju nastupati za bh. sastav.

Uvijek sam na dispoziciji za reprezentaciju. Ako me Æiro pozove, odazvaæu se, rekao nam je na kraju Jahiæ, koji je mnogo ranije dokazao svoj potencijal za reprezentaciju. Meðutim, oèito je Jahiæ naletio na selektora koji je odluèio trenirati strogoæu na njemu i mladom Semiru Štiliæu, koji briljira u poljskom Lechu, klubu koji je sa sigurnošæu jaèi od pojedinih klubova odakle dolaze bh. reprezentativci.

sportin.ba