Kodro ima mlaðih igraèa od mene

ImageBivši kapiten bh. reprezentacije i zvijezda Bajera (L) ruši rekorde. Iako duboko u èetvrtoj deceniji, "Barbika" prkosi godinama. Kod njega nema zamora materijala. Noge odlièno slu¾e, u besprijekornoj je kondiciji, sa izuzetnim osjeæajem za gol. Sergej Barbarez je bio junak pobjede i dvostruki strijelac protiv Galatasaraja. I dobio najveæu ocjenu, kod tradicionalno škrtih njemaèkih novinara. Bh. "kolos" je zaradio jedinicu, što je maksimalna ocjena. Ko zna kakav bi bio njegov uèinak da je ostao do kraja – izašao je u 65 minuti.

Bajer ili Hamburg?

Sergej je za "San" ponudio materijala za novu prièu. Dakle, ni sam ne zna gdje æe igrati naredne bundesligaške sezone.

– Mo¾da u Bajeru, mo¾da u Hamburgu, a mo¾da u nekom treæem klubu – u svom je stilu ostao zagonetan Barbarez.

Ipak, priznaje da je najbli¾i ostanku u Leverkuzenu.

– Uskoro æemo ponude baciti na stol. Oni svoju, ja svoju. Porodica mi je u Hamburgu, ne bi mi bilo mrsko da se vratim kuæi.

Sa HSV-om æe se sudariti uskoro na evropskoj sceni. Ko æe pobijediti, ima li emocija?

– Emocija nema, makar sam u nesvakidašnjoj poziciji. Igrao sam u Hamburgu, sada sam u Bajeru, a opet me HSV ¾eli natrag. Ipak, ja sam profesionalac, ne zanima me ko je na drugoj strani.

Meho Kodro i Elvir Boliæ tra¾e da se vratite u reprezentaciju. Neugodno mi Vas to više pitati, da li se nešto promijenilo u meðuvremenu.

– I meni je neugodno više ponavljati. Kodro ima mlaðih igraèa. I sam si nedavno pisao o mlaðima. I neka je, oni trebaju igrati….

Lider i ljubimac nacije

To je u redu, ali njima treba lider, neko ko je ljubimac nacije…?

– Nema od toga ništa!

Pa, zašto su Kodro i Boliæ potegli iz Sarajeva do Vas. Nije valjda da Vas pitaju za zdravlje?

– Fala Bogu zdravlje me slu¾i. Svakom igraèu, pa i meni je drago što se zanimaju selektor i menad¾er. Poprièat æemo o svemu, sjetiti se prijašnjih utakmica, kvalifikacija…

Ako Vam ponude neku poziciju…?

– Koju? Ja sam još uvijek igraè, a sve su pozicije popunjene. Vidjet æu šta hoæe od mene. U svakom sluèaju, imat æe moju podršku, bit æu vatreni navijaè, bodrit æu svoje prijatelje zajedno sa Fanatikosima. Kao što su oni bodrili mene.

Ipak, ima li nekih naznaka da bi se mogli vratiti u tim?

– Za sada nema. Nazovi me u nedjelju, tada æu ti sve reæi – izjavio je Sergej Barbarez.

Rekorder Bundeslige

Sergej je postigao 96 golova u Bundesligi. Nada se da æe do kraja sezone izboriti mjesto u "Klubu 100" što je privilegija i priznanje za istinske klase, kakav je "Ser¾injo". Teèe njegova trinaesta bundesligaška sezona. I po tome je jedan od rekordera. Iduæe sezone æe sa 38 godina, biti najstariji napadaè na bundesligaškoj sceni. I jedan od najboljih. Nogometni fenomen.

san