Meho Kodro: Nije bilo snage

ImageBh. selektor uzroke debakla vidi u slaboj fizièkoj pripremljenosti igraèa, koji nisu u takmièarskoj formi…
te u napornom putovanju. Meho Kodro je ostao nakon utakmice na zemlji, realan kao što je bio i prije poèetka meèa, u kojem je prvi put sa klupe vodio naš dr¾avni tim.

Kljuènim se ispostavilo ono èega se najviše i plašio. Slaba fizièka pripremljenost igraèa, dug i naporan put te promjena vremenske zone presudili su da njegovi izabranici ne mogu parirati Japancima punih 90 minuta.

Šanse na obje strane

Prvim dijelom susreta Kodro je bio zadovoljan i to je podvukao na konferenciji za novinare.

– U prvom je dijelu utakmica bila otvorena. Šansi je bilo na obje strane. Drugo poluvrijeme nije bilo tako dobro. Èinjenica je da imamo dosta mladih igraèa iz naše lige, koji su tek poèeli pripreme sa svojim klubovima i nisu na nivou na kojem bi trebali biti za ovakve utakmice.

Do 60. minute bili smo ravnopravni, a onda smo fizièki pali. Dugo putovanje i osam sati vremenske razlike doveli su do pada koncentracije, što je prouzrokovalo dvije ili tri greške koje su presudile utakmicu.

Perfektna disciplina

Za igru Japana selektor je rekao da ga nije iznenadila.

– Perfektna disciplina i organizacija u igri. Bez obzira na rezultat, dr¾ali su se na terenu kao da je utakmica tek poèela. Tehnièki su veoma potkovani i brzi, a s hitrim prenosom lopte, sigurno svima mogu napraviti problem.

Da smo bili malo br¾i i konkretniji…

Selektor je istaknuo èime je bio zadovoljan tokom igre dok je rezultat bio 0:0.

– Znali smo šta hoæemo. Bilo je i koncentracije i komunikacije izmeðu igraèa. Da smo bili malo br¾i i konkretniji, mogli smo jednu od dvije-tri dobre situacije krunisati golom.

 

sportcentar