Meho Kodro – po ukusu svih nas

Image Meho Kodro izabran za selektora. Mislim da se NIKAD DO SAD nije desilo da cijelokupna BeHa javnost tako snazno stane na stranu jednog kandidata kao sto je to bio slucaj sa Kodrom. Zasluzeno. Meho je veliko fudbalsko ime u Spaniji, covjek neuprljane proslosti i velikih ljudskih kvaliteta. Njegovim imenovanjem dobili smo konacno ono sto smo godinama trazili, POSTENJACINU ZA SELEKTORA, kojeg nece Jashari moci kupiti obecanjima o cifri od prodaje tamo nekog Grujica, Bosnjaka, Joldica ili Skaljica. Ubijedjen sam da cemo na pocetku kvalifikacija, po prvi put ikada, na terenu imati najboljih 11 koje ova zemlja ima. Odlicno, konacno ce svi morati dobro oznojiti guzove da bi dosli do mjesta u reprezentaciji, nema vise poziva "na lijepe oci" koje su praktikovali maltene svi dosadasnji selektori.

Jedino sto me brine je cinjenica da je pred novog selektora postavljen, po meni, nemoguc cilj a to je da se plasiramo na SP 2010. u Juznoafrickoj republici. Da se razumijemo, njegovo ime je Meho Kodro a ne David Copperfield. U grupi imamo Spaniju, Belgiju, Tursku, Estoniju i Armeniju, cetiri ekipe s kojima smo i prije igrali i koje vrlo dobro znaju da smo jaki pogotovo na domacem terenu i koje ce uciniti sve da bi izbjegle nova neugodna iznenadjenja u mecevima protiv nas. Armenija je isto tako velika nepoznanica pred kojom, htjeli mi to prihvatiti ili ne, moramo strijepiti. Posto su u proslim kvalifikacijama bili u istoj grupi sa Srbijom, nisam ih pretjerano pratio ali sjecam se da su otkidali bodove na domacem terenu i dosta ozbiljnijim repkama od nase.

Posto smo mi "HO-RUK" nacija gdje se sve zasniva na trenutnim rezultatima i stanju, bojim se da bi zli lobiji mogli lako udariti po Kodri vec nakon prvih neuspjeha. Ocigledno je da Dominkovic ima svog "konja za utrke", Cicu Kranjcara, da Pasalic jos uvijek gura neke svoje ljude a svi znamo da ima i pravo jaku zaledjinu i u medijima. Nadam se da ce tada svi navijaci i svi ljudi koji vole ovu reprezentaciju stati iza ledja Mehe Kodre bas kao sto su to uradili ovih poslijednjih nekoliko dana i da ce mu dati bezrezervnu podrsku. Moju 100%-tnu podrsku vec ima i imace je no matter what.

samofudbal.blog