Nikiæ s Malte otjerao trojicu igraèa

ImageMehmedalija Èoviæ, Avdija Vršajeviæ i Ermin Zec, zbog nediscipline na Malti odstranjeni su juèe ujutro iz tabora mlade fudbalske reprezentacije BiH.

Pomenuta trojica standardnih "U-21" reprezentativaca neæe konkurisati za današnju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koju æe naše nade igrati protiv Malte.

"Èoviæ, Vršajeviæ i Zec su prekršili moje upute i nakon što sam rekao da svi igraèi moraju na spavanje, njih trojica u predviðeno vrijeme nisu bili u krevetima. To neæu tolerisati i saopštio sam im da razdu¾e stvari i napuste hotel. Ovim potezom ote¾ao sam sebi posao, prije svega što æu biti lišen usluga Zeca, koji je protiv Velsa pokazao da se radi o izuzetno kvalitetnom igraèu. Meðutim, disciplina je disciplina, mora se poštovati red, bez obzira o kojem igraèu je rijeè", rekao je u Nikiæ.   

Sa druge strane, "grešnici" su mišljenja da njihov prestup nije bio za rigorozne kazne. S obzirom da su Èoviæu, Vršajeviæu i Zecu tokom juèerašnjeg dana bili iskljuèeni mobilni telefoni, od njihovih menad¾era saznalni smo da se radilo o kašnjenju od 15 minuta, odnosno da su se nakon šetnje gradom u hotel vratili u 23.15. Takoðe, nezvanièno smo saznali da je najgore prošao Zec. Prema informacijama koje smo dobili s Malte, Zec je bio u Nikiæevim kombinacijama za današnji meè, ali je Nikiæ odluèio da kazni i njega.

Mladi bh. reprezentativci danas od 14 sati na èetvrtom uzastopnom gostovanju pokušaæe popraviti loš dojam s prethodna tri meèa u kojima su do¾ivjeli isto toliko poraza uz gol-razliku 0:11.

"Bez obzira na sve probleme, vjerujem da æemo smoæi snage da odigramo dobru utakmicu i konaèno osvojimo i gostujuæe bodove", naglasio je Nikiæ.  

Malta – BiH

Stadion "Hibernians Grund" u Pauli (Malta). Kapacitet: 8.000. Sudija: Karen Nalbandijan (Armenija).

MALTA: Vuds, Agius, Bartolo, Caruana, Failja, Falzon, Faruðija, P. Feneš, R. Feneš, Herera, Zamit. Selektor: Mark Miler.

BOSNA I HERCEGOVINA: Buriæ (Berak), Damjanoviæ, Pand¾a, Papaz, Benoviæ, Ristaniæ, Salèinoviæ, Kasapoviæ, Štiliæ, Periæ, Jeliæ. Selektor: Nikola Nikiæ.

REZULTATI

Francuska – Rumunija 1:1, Malta – Rumunija 0:1, Francuska – Vels 1:0, BiH – Malta 4:0, Rumunija – BiH 3:0, Malta – Francuska 0:2, Francuska – BiH 4:0, Rumunija – Francuska 0:0, Vels – Malta 3:1, Rumunija – Malta 4:0, Vels – BiH 4:0. 

TABELA

1. Rumunija      5          3          2          0          9:1       11

2. Francuska    5          3          2          0          8:1       11

3. Vels 3          2          0          1          7:2       6

4. BiH 4          1          0          3          4:11     3

5. Malta           5          0          0          5          1:14     0

RASPORED

Malta – BiH, Vels – Francuska (20. novembra), Malta – Vels (6. febraura), BiH – Vels (26. marta), Vels – Rumunija (20. avgusta), Francuska – Malta, BiH – Rumunija (6. septembra), BiH – Francuska (9. septembra), Rumunija – Vels (10. septembra).

nezavisne.com