Ibi¹eviæ i D¾eko predvode napad

ImageDva treninga do utakmice, koja se igra u srijedu u 20 sati na stadionu Galatasaraja u Istanbulu.
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas æe se do 18 sati okupiti u istanbulskom hotelu "Sheraton".

Sarajevski dio reprezentacije, koji èine èlanovi struènog štaba, igraèi iz Premijer lige Jahiæ, Muharemoviæ i Tripiæ te vodstvo puta, avionom æe u 14 sati poletjeti sa Sarajevskog aerodroma za Istanbul.

Pakleni ambijent

Selektor Fuad Muzuroviæ je planirao dva treninga do utakmice: u ponedjeljak i utorak naveèer.

– U ponedjeljak æemo trenirati u 20.30 sati u jednom sportskom centru koji se nalazi blizu hotela u kojem æemo boraviti. Dan uoèi utakmice vje¾bat æemo na stadionu Galatasaraja u vrijeme odigravanje utakmice, u 20 sati – ka¾e Muzuroviæ.

Subotnji meèevi u grupi C donijeli su rasplet situacije. Uz Grèku, koja je ranije osigurala nastup na Euru 2008, Turskoj, kao drugom najvjerovatnijem putniku u Austriju i Švicarsku, posljednja je prepreka naša reprezentacija.

– Na kraju se ispostavilo taènim ono što se pretpostavljalo od poèetka, da su Grèka i Turska favoriti. Norve¾ani su odigrali sjajne kvalifikacije, ali su, na kraju, sami sebe pobijedili. Imali su odluèujuæi meè na svom terenu i rano su poveli, ali nisu mogli saèuvati vodstvo. Selektor Fatih Terim je sjajno postavio igru u Oslu. Ekipa ni kod negativnog rezultata nije gubila glavu. Postigli su dva gola, èime su se popeli na drugo mjesto – komentira Muzuroviæ.

U srijedu na stadionu Galatasaraja Ali Sami Jen Muzuroviæeve izabranike doèekat æe dobrodošlica u pakao. Turska je uvjerena u revanš za poraz na Koševu (2:3) i pobjedu koja je vodi na EURO.

– Predstoji nam da u ova tri dana do utakmice pokušamo pripremiti ekipu na taj pakleni ambijent. ®elimo odigrati što bolju utakmicu na kraju kvalifikacija te pokušati napraviti iznenaðenje. Bili bismo zadovoljni i remijem – nada se Muzuroviæ.

Jahiæ rezerva

Za meè s Turskom Muzuroviæ nije mogao raèunati na dvojicu standardnih igraèa Mirka Hrgoviæa i Zlatana Muslimoviæa. Selektor ka¾e da u Turskoj nemamo šta izgubiti, a mo¾emo mnogo dobiti te je najavio formaciju sa dvojicom napadaèa.

– Vraæa nam se Rahimiæ, što je vrlo bitno. Pokazao se kao kljuèni èovjek u veznom redu. U napadu æe od poèetka biti tandem iz mlade reprezentacije D¾eko – Ibiševiæ. Jahiæ je u rezervi. Oèekujem da æe svi dati maksimum i, ako bude sreæe, da æe za to biti nagraðeni dobrim rezultatom – završava bh. selektor.

Ocjene poslije Turske

Muzuroviæ ka¾e da æe za ocjene kvalifikacija i svog mandata saèekati da proðe meè s Turskom.

– Ne bi bilo korektno da nešto govorim, a imamo još jednu utakmicu pred nama. Nakon meèa s Turskom, reæi æu svoje mišljenje i ocjene o periodu koji je iza nas – ka¾e Muzuroviæ.

dnevniavaz.ba