U¹anoviæ: Biæe svega!

ImageSastanak fudbalskih "A" internacionalaca u štajku i èelnika N/FS BiH, odr¾an u utorak u Sarajevu, protekao je pod velom tajni.

"Zaraæene strane", sa Sergejom Barbarezom, Zlatanamom Bajramoviæem, Sašom Papcem, Emirom Spahiæem, Kenanom Hasagiæem, Ivicom Grliæem, Mirsadom Bešlijom i Ninoslavom Milenkoviæem, s jedne i Iljom Dominkoviæem, Sulejmanom Èolakoviæem i Munibom Ušanoviæem s druge strane, zakleli su se na šutnju. Ipak, neslu¾beno saznajemo, javna je tajna da "štrajkaèi" ¾ele promjene odreðenih stvari u i oko reprezentacije. Jedan od uzroka njihovog neigranja je Ahmed Pašaliæ, direktor svih reprezentativnih selekcija, èiji odlazak je još ultimativan. Meðutim, pored toga, postoje još neke stvari koje su tištale i još tište potpisnike ultimativnog pisma.

"Prièali smo samo o dešavanjima u vrijeme kada su ovi igraèi nosili dres reprezentacije. Niko nije pomuno aktuelnog selektora i igraèe. Iznijeli su svoje stavove, odr¾ali smo korektan razgovor, a rezultate mo¾emo oèekivati nakon kompletiranja Predsjedništva i sastanka Izvršnog odbora Saveza", istakao je Ušanoviæ poslije sastanaka.

Na pitanje kako bi se mogli realizovati zakljuèci sa sastanka, Ušanoviæe je kratko odgovorio:

"Biæe svega", ne ¾eleæi da ulazi u detalje.

I Dominkoviæ je bio "zakopèan do grla" kada je u pitanju tok razgovora s "pobunjenicima". Naglasio je da nema vremenskih rokova kada bi Bajramoviæ, Spahiæ, Hasagiæ, Papac… ponovo mogli obuæi dres BiH, dodavši da je to proces koji æe trajati.

"Cilj nam je da sastanak na kraju ima apsolutno pozitivan ishod. ®elimo da svi najbolji igraèi budu na raspolaganju selektoru i njegovim pomoænicima", rekao je juèe Iljo Dominkoviæ, èlan Predsjedništva N/FS BiH, dodavši:

"Razgovarali smo s iskusnim ljudima koji poznaju mnogo štošta. Prvi put smo èuli šta ih je muèilo. Mo¾da su to sitnice, ali su istakli da su za njih to krupne stvari."

Izvršni odbor N/FS BiH o zakljuècima sastanka èelnika N/FS BiH i osmorice internacionalaca raspravljaæe nakon što se kompletira Predsjedništvo Saveza, odnosno poslije uzborne sjednice Skupštine, koja je zakazana za 7. decembar.

Barbarez novi direktor?

Sergej Barbarez, jedan od najboljih fudbalera njemaèkog bundesligaša Bajer Leverkuzena, decidan je u stavu da u buduænosti više neæe igrati za reprezentaciju BiH. Meðutim, naša fudbalska nacionalna ikona prisustvovao je sastanku u Sarajevu, a sve su glasnije spekulacije da bi se Barbarez u reprezentaciju mogao vratiti na poziciju direktora!

nezavisne