Popoviæ nadmudrio Jeliæa

ImageI dok je u bh. no­go­me­tu tre­binj­ski slu­èaj sa kla­di­oni­ca­ma top te­ma, u FS RS lo­bi­ra se na sve stra­ne za èel­ne fo­te­lje. Sva­ki po­dru­èni Sa­vez ima svog fa­vo­ri­ta. Iako Bo­gdan Èeko, èel­nik Sla­vi­je, slo­vi kao na­ojo­zbi­ljni­ji kan­di­dat za èla­na pred­sje­dni­štav NS BiH, gdje bi za­mje­nio M. J. je­dna­ke ape­ti­te ima­ju još ne­ki kan­di­da­ti. Upra­vo zbog ¾e­lja po­je­dnih lo­bi­ja, pro­lon­gi­ran je sas­ta­nak na ko­jem æe se no­go­me­tna vla­da FS RS i de­fi­ni­ti­vno izja­sni­ti sa ta­ènim ime­ni­ma kan­di­da­ta.

Ono što je ma­lo ko oèe­ki­vao u FS RS, do­go­di­lo se na sas­tan­ku, na ko­jem je u ime do­boj­skog Sa­ve­za, Ma­ri­jan Je­liæ tre­bao bi­ti pre­dlo­¾en za èla­na IO NS BiH. U to­me ga je, ba­rem na ne­ko vri­je­me, na­dmu­drio Sa­vo Po­po­viæ, aktu­el­ni pred­sje­dnik Ta­kmi­èar­ske ko­mi­si­je NS BiH, ko­jeg je upra­vo Ma­ri­jan Je­liæ "in­sta­li­rao" na tu po­zi­ci­ju.

– Izbor Po­po­vi­æa je ne­le­ga­lan i on ne­æe pro­æi – izja­vio je Ma­ri­jan Je­liæ.

Ta­ko­ðer, za­ni­mlji­va je bit­ka i za prvog èe­ni­ka FS RS. Za sa­da Dra­ško Iliæ iz Ba­nja Lu­ke je si­gu­ran, kao ap­so­lu­tni fa­vo­rit, no ni "aut­saj­der" Mi­lo­rad So­fre­niæ se ne pre­da­je, ali ni nje­gov Bi­je­ljin­ski sa­vez ko­ji lo­bi­ra za nje­go­vu no­mi­na­ci­ju.