Mesud Pezer peto mjesto, lični i državni rekord na dvoranskom Svjetskom prvenstvu u Birmingemu

Na dvoranskom Svjetskom atletskom prvenstvu u Birmingemu, bh. predstavnik postavio lični, ali i državni rekord Bosne i Hercegovine, bacivši kuglu prvi put u karijeri preko 21 metra.

Sjajan nastup reprezentativca BiH na dvoranskom Svjetskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Birmingemu.

Mesud Pezer u trećoj seriji bacio je kuglu 21,15m, čime je oborio lični, ali i rekord BiH u zatvorenom.

Kako je najavio uoči starta SP, cilj mu je bio plasman među osam najboljih svjetskih bacača kugle, a malo je nedostajalo da Pezer u paklenoj konkurenciji 16 najboljih svjetskih bacača kugle stigne i do medalje. Na kraju je zauzeo sjajno peto mjesto.

“Srećan sam što sam zauzeo petu poziciju u svijetu sa bačenim novim državnim i balkanskim rekordom. Srećan sam što sam ispunio dato obećanje cijeloj naciji i medijima da ću ući u svjetsku elitu, u TOP 8 najboljih u svijetu. Sada će biti sve lakše i sada vjerujem u sebe da mogu donijeti Bosni i Hercegovini velike medalje sa velikih prvenstava”, rekao je Pezer za MONDO u javljanju iz Birmingema.

Zlatnu medalju osvojio je Tomas Volš sa Novog Zelanda, novim svjetskim rekordom u zatvorenom – 22,31m. Srebro je pripalo Davidu Štorlu iz Njemačke, dok je bronzom morao da se zadovolji Čeh Tomaš Stanek.

mondo.ba