Europsko dvoransko prvenstvo: Pezer osvojio sedmo mjesto i izjednačio lični rekord, Tuka odustao od nastupa u polufinalu

Bosanskohercegovački atletičar Mesud Pezer osvojio je sedmo mjesto u bacanju kugle na 34. evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Beogradu.

Dvadesetdvogodišnji Zeničanin u finalu je ostvario najbolji rezultat 20.37 m, čime je izjednačio lični dvoranski rekord koji je ostvario početkom februara u Istanbulu.

U prijepodnevnim kvalifikacijama Pezer je u konkurenciji 23 prijavljena takmičara također zauzeo sedmo mjesto hicem 20.13 m.

Zlatnu medalju osvojio je Poljak Konrad Bukowiecki (21.97 m), srebro Čeh Tomaš Szanek (21.43), a bronzu prvi favorit Nijemac David Storl (21.30).

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka zbog povrede je morao odustati od nastupa u polufinalu utrke na 800 m na 34. evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Beogradu.

U kvalifikacionoj utrci, Tuka se u petak povrijedio, nakon što mu jedan od takmičara u utrci stao na nogu.

Nastup u finalu utrke na 800 m, koje je na progremu u nedjelju od 17.50 sati, izborili su Španci Alvaro De Arriba, Daniel Andijar i Kevin Lopez, Poljak Adam Kszcot, Holanđanin Thijmen Kupers i Danac Andreas Bube.

FENA