Davis Cup: Objavljeni sastavi timova BiH i Poljske

Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić branit će boje BiH u susretu sa timom Poljske koji se u okviru grupe I E/A zone Davis Cup-a igra u Zenici od 3. do 5. februara ove godine.

Naši najbolji teniseri u meč s Poljacima ulaze u nepromijenjenom sastavu kada je u pitanju igrački kadar, no kapitensku traku ovoga puta nosit će Tomislav Brkić jer, usljed velikog broja poslovnih i privatnih obaveza, ni Amer Delić ni Aljoša Pirić nisu bili u mogućnosti da preuzmu ulogu kapitena u ovom kolu.

„U dogovoru sa svim igračima, odlučili smo da tu ulogu povjerimo Tomislavu Brkiću, najstarijem igraču i sa najdužim stažom u ekipi, a on je u potpunosti spreman da odgovornost i preuzme“, kaže Senad Hadžimešić, direktor TSBiH.

Prema pravilima Davis Cup-a, postoji mogućnost da jedan član tima bude prijavljen i kao igrač i kao kapiten, što je reprezentacija BiH već ranije koristila pa je tako Amer Delić bio igrač-kapiten u martu prošle godine u meču protiv Tunisa u Zenici, te u julu 2015. u Mađarskoj.

„Trenutno nema potrebe za bilo kakvim dodatnim promjenama, ovaj tim je dugo skupa, godinama se gradi dobra atmosfera i smatramo da je ovo najbolje rješenje“, objašnjava Senad Hadžimešić.

Treneri Amer Delić i Aljoša Pirić i dalje ostaju dio Davis Cup tima BiH, te će u skladu s potrebama i mogućnostima, učestvovati i u ovoj sezoni.

ITF jučer je zvanično potvrdio i sastav Davis Cup tima Poljske za meč protiv BiH u Zenici. Poljaci u Zenici dolaze u sljedećem sastavu: Kamil MAJCHRZAK (Date of birth: 13 Jan 1996, singles ranking: 279, doubles ranking: 379),  Hubert HURKACZ (Date of birth: 11 Feb 1997, singles ranking: 379, doubles ranking: 701),  Lukasz KUBOT (Date of birth: 16 May 1982, singles ranking: 1055, doubles ranking: 24),  Marcin MATKOWSKI (Date of birth: 15 Jan 1981, singles ranking: -, doubles ranking: 31). Kapiten poljskog tima je RADOSLAW SZYMANIK.

Prva dva singl meča na programu su u petak 3. februara od 14 sati u Areni Zenica, dan kasnije dubl meč od 14 sati, a trećeg dana preostali singl mečevi od 13 sati. Parovi će biti odlučeni žrijebom koji je predviđen za četvrtak 2. februara u podne.

U prodaji su trodnevne ulaznice po cijeni od 10 KM, te jednodnevne po cijeni od 5 KM za prvi i treći dan i 3 KM za drugi dan Davis Cup susreta BiH – Poljska (možete ih naći na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba, kao i na blagajni Arene Zenica).

TS BIH/BHF PRESS