Baždarević: ”Važna nam je utakmica, iako je prijateljska”

Press konferencija naše reprezentacije pred utakmicu sa Luksemburgom održana je večeras na stadionu „Josy Barthel“, a predstavnicima medija su se obratili selektor Mehmed Baždarević i vezista Miralem Pjanić.

„Iako je utakmica prijateljska, nama je važna. Bitno nam je šta ćemo prikazati i moramo ovaj meč iskoristiti na najbolji način. Važno je da budemo ozbiljni, disciplinovani i učinimo sve da odigramo kvalitetno i napravimo dobar rezultat. Pozvali smo i neke nove igrače i potrudićemo se da u ove dvije utakmice svima pružimo priliku da pokažu svoju formu. Do početka kvalifikacija imaćemo dovoljno pripremnih mečeva da vidimo sa čime raspolažemo “, rekao je Baždarević.

Osvrnuo se selektor i na igrače koji su igrali prošle kvalifikacije, a sada nisu na spisku: „Niko nije otpisan. Ima tu provjerenih igrača kojih sada nije bilo na spisku, ali računamo na njih jer znamo kakve igračke i ljudske kvalitete posjeduju.“

Prisutnim se obratio i Miralem Pjanić koji je svoj fudbalski put počeo upravo u Luksemburgu:  „Drago mi je što sam opet ovdje. Nadam se da ćemo odigrati što bolje i pobijediti. Luksemburg će sigurno biti spreman za ovaj meč i neće biti lako kako mnogi smatraju. Moramo odigrati ozbiljno ako mislimo da dobijemo ovaj meč.“

Nakon press konferencije reprezentativci su odradili trening. Utakmica Luksemburg-BiH će biti odigrana sutra u 20.15 na stadionu „Josy Barthel“.

N/FS BIH