Minimalan poraz od viceprvaka Europe, ždrijeb za baraž 10. juna

Futsal reprezentacija BiH poražena je sinoć u Zetri od Rusije sa 1:2 u trećem kolu grupe 1 glavne runde kvalifikacija za EP.

Rusi su poveli u 8' golom Danila Kutuzova. Do kraja utakmice redale su se prilike na obje strane, ali tek u posljednjoj minuti su postignuta još dva pogotka. Prvo je Nermin Kahvedžić donio izjednačenje našoj reprezentaciji, ali je odmah uzvratio Kutuzov svojim drugim golom za pobjedu Rusije.

„Mislim da smo odigrali izvanrednu utakmicu protiv jedne od najboljih svjetskih ekipa. Malo sreće nam je nedostajalo da odigramo neriješeno. Ipak previše smo dobrih prilika promašili što tim poput Rusije zna da kazni. Na kraju nakon izjednačenja dolazi do pada koncetracije kod naših igrača i primimo pogodak u posljednjim sekundama meča. Ipak, zadovoljan sam kako su momci odigrali ovaj turnir“, rekao je nakon utakmice selektor Boro Matan.

U drugom susretu grupe Holandija i Latvija su remizirale 3:3.

Rusija je sa 9 bodova turnir završila na prvom mjestu i ide direktno na EP, dok će naša reprezentacija u baraž kao drugoplasirana ekipa sa 6 bodova. Treća Holandija i četvrta Latvija su osvojile po jedan bod.

Dvorana: „Juan Antonio Samaranch – Zetra“.

Sudije: Karel Henych (Češka Republika), Sebastian Stawicki (Poljska), Tomasz Frak (Poljska).

Strijelci: 1:0 Danil Kutuzov (8'), 1:1 Nermin Kahvedžić (40'), 2:1 Danil Kutuzov (40').

Rusija: Sergey Vikulov, Ivan Chishkala, Dimitri Lyskov, Sergey Sergeev, Nikolai Shisterov, Danil Kutuzov, Nikita Fakhrutdinov, Sergey Abramov, Edelson Robson Dos Santos, Gustavo Lobo Paradeda, Ivan Milovanov, Romulo Alves Nobre, Andrey Batyrev. Selektor: Sergey Skorovich.

Bosna i Hercegovina: Bahrudin Omerbegović, Marin Šunjić, Ivan Matan, Nijaz Mulahmetović, Nermin Jusić, Srđan Ivanković, Dražen Novoselac, Tomislav Bevanda, Nermin Kahvedžić, Mirko Hrkać, Stanislav Galić, Josip Bošković, Kristijan Pantić. Selektor: Boro Matan.

 

Ždrijeb za baraž biti će održan 10. juna u Nyonu, dok su prve utakmice baraža na rasporedu 15. septembra, a revanš susreti sedam dana kasnije. Mogući protivnici bh. haklera su: Mađarska, Bjelorusija, Azerbejdžan, Češka Republika, Slovačka, Kazahstan i Rumunija.

Završnica EP će biti održana u Begradu od drugog do šesnaestog februara 2016 godine.

N/FS BIH / BHF PRESS