EuroBasket 2015: Košarkaški se okupili na Ilidži

Seniorska košarkaška reprezentacija naše države sinoć se okupila na Ilidži u hotelu Crystal i počinje sa pripremama za kvalifikacije koje će biti održane u augustu ove godine.

Selektor Duško Ivanović je jučer doputovao u Bosnu i Hercegovinu, a igrači su se počeli okupljati od sedam sati. Prvi su pristigli Andrija Stipanović i Elmedin Kikanović.

Prije njih je došao Nemanja Mitrović koji je odradio par individualnih treninga. Poslije su pristizali Dalibor Peršić, Draško Albijanić, Marko Šutalo, Marko Jošilo, Draško Knežević, Miroslav Todić, Nemanja Gordić, Nikola Gajić, Miralem Halilović.

Novi Amerikanac u našim redovima D.J. Cooper dolazi danas, a Muhamed Pašalić preskače kvalifikacije. Četvorica mladih Nedim Buza, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović i Amar Alibegović će se reprezentaciji priključiti nakon prvenstva do dvadeset godina.

Zachary Wright neće biti učesnik ove reprezentativne akcije, a Filip Adamović će zbog upale tetiva da propusti kvalifikacije. Jusuf Nurkić odmara, a reprezentaciji će se priključiti također nakon nastupa za reprezentaciju do dvadeset godina koje će biti održano na Ilidži. Nihad Đedović ima problema sa povredom ruke i nadamo se da će biti spreman za kvalifikacije.

KS BIH