BiH protiv Njemačke u četvrtfinalu SP u sjedećoj odbojci

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci u četvrtak će protiv selekcije Njemačke igrati četvrtinalni susret na Svjetskom prvenstvu u poljskom Elblagu.

Izabranici selektora Mirze Hrustemovića grupnu fazu takmičenja okončali su bez izgubljenog seta, savladavši selekcije Kazahstana, Brazila i Hrvatske.

Iako je nastup kapitena bh. tima Sabahudina Delalića u četvrtfinalu pod znakom pitanja, zbog povrede leđa, ostali naši igrači su zdravi i s optimizmom očekuju meč s Nijemcima.

“Reprezentacija Njemačke je naš stari rival. Dobro se poznajemo, u brojnim dosadašnjim mečevima s njima redovno smo izlazili kao pobjednici, ali nikada nije bilo lako. U pojedinim susretima, poput polufinala na Paraolimpijskim igrama u Atini odigrali smo neizvjestan meč u pet setova. Ako i ovog puta savladamo Nijemce u polufinalu bi u petak igrali s pobjednikom meča Egipat – Kina”, kazao je reprezentativac Dževad Hamzić.

Susret BiH – Njemačka igrat će se u četvrtak u 13.15 sati.

Boje selekcije BiH u Poljskoj brane: Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Dževad Hamzić, Adnan Manko, Safet Alibašić, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Benis Kadrić, Adnan Kešmer, Ermin Jusufović i Muhamed Kapetanović.

Četvrtfinalni parovi Svjetskog prvenstva u Elblagu: 

19. juna:
Bosna i Hercegovina – Njemačka (13.15 sati)
Egipat – Kina
Rusija – Brazil
Iran – Ukrajina

20. juna: 
– polufinale

21. juna:
– finale (16.00)

FENA