Kodeks ponašanja: Jesenice, Zenica, Žilina

Evropsko prvenstvo u košarci, nogometne utakmice reprezentacije u Zenici i Žilini, Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci – u samo 14 dana su veliki izazov za sve nas.

Počinjemo sa košarkom u Jesenicama. Molim sve naše članove na prvoj utakmici da uljepšaju tribinu sa našim novim majicama 'Eurobasket', budu kao i uvjek 6. igrač reprezentacije i daju sve od sebe do posljednjeg zvuka sirene a ja ću kao vođa tribine odraditi tribinu kako nam dolikuje. Molim i sve naše članove da prate moje pjesme, pokrete i početke. Sve ostalo ne dolazi u obzir. Pošto se utakmice igraju svakodnevno i naši članovi imaju smještaj zajedno, od utakmice do utakmice ćemo planirati i dogovarati dalji izgled i rad tribine.

Zenica i utakmica naše reprezentacije protiv Slovačke će, za nas, početi u popodnevnim satima jer u 12 sati započinjemo okupljnje naših članova na svima nama poznatom mjestu. Molim sve da se drže reda grada Zenice, da ispoštujemo kao i uvijek sve i jedan grad u kojem boravimo. Ljubav prema reprezentaciji nema kraja, a još malo nam je ostalo do cilja i plasmana u Brazil. Sam ovaj izazov otići na drugu stranu svijeta za nas navijače će biti za nezaborav pa zato dajmo sve od sebe i podržimo reprezentaciju do posljednjeg atoma snage. Kao i uvijek ja ću voditi navijanje i izabrati, radi bolje organizacije tribine, nekoga ko će mi pomagati. Sve ostale informacije, dogovore i upute molim vas da pratite ekipu Tifo.

Žilina i okupljanje naših članova će početi od 16 sati ispred naše tribine. Svi članovi su obavezni od 16 sati biti ispred tribine i u našim majicama BHF-a, sve ostalo ne dolazi u obzir u naš kop. Ovaj put prepuštam navijanje Donny-u jer ja neću biti na tribini a on neka vidi koga će uzeti pored sebe. Molim naše članove da se drže zajedno po gradu u Žilini u većim grupama a da na vrijeme budu ispred naše tribine jer ne želim da se Riga ponavlja. Ovo će ujedno biti i prekretnica za sve nas prema Brazilu pa zato pokažimo savezu da smo zaslužili broj karata koji smo željeli i uvijek i u dobru i u zlu bili uz ovu reprezentaciju. Njima na obraz. Mi respektujemo sve i jednog navijača koji je sa nama na tribini jer svaki od njih dolazi tu radi reprezentacije ali postoje i pravila u svijetu fudbala, tribine, stadiona i zato ovako javno se "zahvaljujemo" za pomoć koja nam je pružena. Kao i uvijek igrači SRCE NA TEREN a mi navijači GRLA I DLANOVE.

Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci se održava u Poljskoj i o ovome ćemo kada prođu ovi burni dani koji su ispred nas.

Ispred BHFanaticos-a 
Beretka