Bh. košarkaši slavili drugu pobjedu na turniru u Njemačkoj, pala i Grčka

Bh. košarkaška reprezentacija ostvarila je novu pobjedu na turniru u Njemačkoj, gdje se naš nacionalni tim priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Izabranici selektora Ace Petrovića su nakon sinoćnje pobjede nad Njemačkom 73:62, večeras savladali također veoma snažnu selekciju Grčke.

Grci su prvo poluvrijeme riješili u svoju korist 48:45, ali su bh. reprezentativci u nastavku pružili još bolju partiju i slavili pobjedu 90:84. Po četvrtinama se rezultat kretao (Grčka-BiH): 22:21, 26:24, 23:24 i 13:21.

Najefikasniji u našem timu bili su Mirza Teletović sa 27 poena, Nihad Đedović sa 19 i Zack wright sa 18 poena. Mirza je uz to ubilježio i 11 skokova i jednu asistenciju. U grčkom timu su najefikasniji bili Zisis i Papanikolaou sa po 14 poena.

Naredni meč na ovom turniru naš nacionalni tim će odigrati u nedjelju sa selekcijom Makedonije s početkom u 14 sati. Nakon turnira u Njemačkoj, bh. košarkaši će učestvovati na turniru u Atini, gdje će odigrati još tri meča. Sastat će se s reprezentacijama Litvanije, Italije i Grčke.

Klix