Kodeks ponašanja za utakmicu u Rigi

 
Riga, grad koji nismo još pokorili a kako mi se čini i kako se sve bliži dan utakmice da ćemo i Rigu staviti na našu listu gradova u kojem smo bili domaćini našoj reprezentaciji i dali podršku kakvu samo mi navijači BiH – BHFanaticosi i svi ostali, možemo pružiti.
 
Sve što dajemo reprezentaciji i činimo za nju sve ove godine je poseban doživljaj svih nas kroz cijelo to vrijeme a na ovom što radimo iz ljubavi prema našoj domovini smo glatko savladali sve reprezentacije i možemo se pohvaliti da smo svojim trudom, radom, navijanjem već na Svjetskom prvenstvu.
 
Moram se vratiti utakmici i njenoj organizaciji. Radi dolazaka u različite dane i u različito vrijeme, mi ćemo početi sa okupljanjem na dan tekme od popodnevnih sati ispred naše tribine. Naš blok je "N" i njega ćemo okupirati. Molim sve naše članove da ispred stadiona ne koriste baklje, topovske udare, petarde te da slušaju uputstva mene kao vođe i Tifo grupe koja je i za ovu tekmu spremila nešto manju ali lijepu koreografiju.
 
Naši domaćini u Rigi nam nisu dozvolili da unesemo planirano ali mi ćemo iskoristiti priliku i sa onim što nam je dozvoljeno da uljepšamo našu tribinu i naš blok. Neću više tolerisati gužve u prvim redovima i molim vas da slušate uputstva Tifo ekipe kao i samog mene.
Molim vas da prenesete svima koji putuju da ćemo biti ispred tribine i da će tu uslijediti i podjela karata. Molim sve članove da na ovaj dan dođu u novim članskim majicama koje su pod 'moranje' taj dan i hoću da svi članovi ponesu šalove. Sve ostalo će vam biti jasno na tribini i naravno ispred nje.
 
Sve što se dešavalo u prošlosti, na, i oko tribine, molim vas da mi pokažate na ovoj tekmi da možemo puno bolje i pod mojom palicom tj. megafonom da odradimo još jednu navijačku priču o kojoj ćemo pričati i o kojoj će se pisati.
 
Sve što budemo dogovorili na licu mjesta pokušat ćemo prenijeti svima vama toga dana u Rigi i zato molimo sve članove da postupaju onako kako naš kodeks zahtijeva i budimo kao jedan.
 
Svima vama sretan put, spremite grla i dlanove jer očekujem od sve i jednog člana da daju maksimum od sebe jer samo tih 90 minuta u Rigi će nam biti odskočna daska ka Brazilu.
 
Našim igračima kojima i dalje haterimo ne dolazak pred našu tribinu jer nama to puno znači, pokazat ćemo i ovog puta da nam ni jedan grad na svijetu nije daleko a nek uzmu u obzir da imaju nekih 50-ak metara do naših tribina.
 
Srce na teren ljiljani a Fanaticosi grla i dlanove na tribinu.
 
Nad nama nebo ima da gori!
 
Ispred BHF-a
Edo Beretka