Safet Sušić objavio spisak: Na Latviju bez Vranješa i Misimovića

Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić objavio je spisak igrača na koje računa za utakmicu protiv Latvije koja se igra 7. juna u Rigi.

Na Sušićevom spisku nalaze se 22 igrača. To su:

  1. Asmir Begović (Stoke City),
  2. Asmir Avdukić (FK Borac),
  3. Fejzić Jasmin (Aalen) 
  4. Emir Spahić (Anži),
  5. Ermin Zukanović (Gent),
  6. Mensur Mujdža (Freiburg),
  7. Boris Pandža (Mechelen).
  8. Toni Šunjić (Zorya),
  9. Sejad Salihović (Hoffenheim). 
  10. Miralem Pjanić (Roma),
  11. Senad Lulić (Lazio),
  12. Avdija Vršajević (Hajduk),
  13. Adnan Zahirović (Dinamo Minsk),
  14. Muamer Svraka (Željezničar),
  15. Haris Medunjanin (Gaziantepspor),
  16. Senijad Ibričić (Kasimpasa),
  17. Ivan Sesar (Elazigspor),
  18. Elvir Rahimić (CSKA),
  19. Miroslav Stevanović (Sevilla). 
  20. Edin Džeko (Manchester  City),
  21. Vedad Ibišević (Stuttgart),
  22. Edin Višća (Istanbul).

Ognjen Vranješ i Zvjezdan Misimović nisu na spisku zbog povreda, a MUhamed Bešić stavljen je na raspolaganje selektoru U21 reprezentacije Vladi Jagodiću.

"Vranješ je izgubljen do kraja kvalifikacija. Imamo igrača na tom mjestu, ali će nam mnogo nedostajati u ekipi. Zadovoljan sam formom reprezentativaca u klubovima. Oni koji ne budu igrali protiv Latvije, sigurno će igrati protiv Omana. Nadam se da će Stevanović nakon promjene kluba dobiti veću minutažu", rekao je Sušić.

Pažnju naše nogometne javnosti privukao je Tino Sušić, sin Safetovog brata Seada, koji je u revanšu finala Kupa Hrvatske postigao gol i upisao asistenciju u dresu Hajduka. 

"On će jednog dana biti interesantna reprezentaciji, ali ne treba žuriti jer je on još uvijek nije standardan igrač Hajduka", rekao je Pape, koji je prokomentarisao još jednog igrača iz hrvatske lige, Alena Halilovića. 

Sušić je rekao da je Savez bio nemoćan kada je u pitanju Halilović.

"To je bila logična odluka i neka mu je sa srećom. Po meni, ne vjerujem da će biti blizu prvom timu. Štimac ga je pozvao samo da bi završio tu priču", rekao je Sušić.

Okupljanje je zakazano za 26. maj u Hotelu Hercegovina. Selektor je rekao da će u prvoj sedmici imati jedan trening dnevno, a igrači će imati veću slobodu. Prvi trening će biti održan narednog ponedjeljka.

Prije odlaska u Latviju, Zmajevi će odigrati pripremnu utakmicu protiv izabranika selektora Vlade Jagodića. Susret je zakazan za 31. maj na stadionu Grbavica.

Klix