Kodeks ponašanja za utakmicu u Grčkoj


Pozdrav BHFanaticosi, navijači Bosne i Hercegovine,

Nakon male pauze nastavljaju se kvalifikacije za put u Brazil. Poslije putovanja u Lihtenštajn te utakmice u Zenici, želimo nastaviti sa pobjedama kako na terenu tako i na tribinama.

Ova utakmica u Grčkoj predstavlja za sve nas jedan spekatkl koji će biti poseban na navijački način. Pozivamo navijače da ovog dana budu kao jedan. Ovaj dan igra reprezentacija Bosne i Hercegovine a svi mi smo njeni navijači pa iz tog razloga nemojmo se dijeliti na navijače naših premijerligaša nego budimo što jesmo: ponosni Bosanci i Hercegovci.

Naše članove molimo da toga dana slušaju upustva mene kao vođe i mojih pomoćnika kao i Tifo ekipe te da se iz poštovanja prema grčkim tradicijama i grčkim Bogovima ne poziraju i slikaju ispred hrama.

Sve navijače, kao i naše članove, molimo da dođu na trg: Πλατεία Συντάγματος, (Platia Syndagmatos) odakle ćemo se zajednički uputiti autobusima prema stadionu, jer se svako okupljanje u blizini stadiona nama navijačima zabranjeno.
Ovo mjesto se nalazi u centru grada Atine i molimo vas da se držite zajedno u grupama i pratite uputstva koja ćemo na licu mjesta kazati svima vama koji želite biti taj dan s nama i dati sve od sebe da odbranimo čast Bosne i Hercegovine na najbolji način.

Okupljanje neka krene u podnevnim satima i neka bude navijački. Molimo posebno naše navijače da ne ostavlju rekvizite tj. BHF šalove, majice ili bilo šta što se može oduzeti i na neki drugi način pokazati kao ukradeni suvenir.

Oduvijek sam s ponosom bio član ove navijačke grupe a posebna mi je čast na ovakvim utkmicama biti dio vas i biti ispred vas, dati sa vama maksimum na tribini i doći do potrebne pobjede koja će nas zadržati na prvoj poziciji.

Sve što nas može razjediniti pokušajte odstraniti od sebe, budimo kao nikada do sada jedinstveni i brat uz brata. Sve što budemo radili pokušajmo svjesno i navijački bez ispada.

Zaštitimo grb svoje zemlje jer je ona sve što imamo.

Svima vama sretan put i vidimo se u Grčkoj a našim igračima želimo da skupe snagu i volju za pobjedom i naravno SRCE NA TEREN.

NAD NAMA NEBO IMA DA GORI

Ispred BHF-a
Edo Beretka