KODEX PONAŠANJA ZA TEKMU BIH – Brazil

alt

Mjesto okupljanja:

Match – Die Stadion Bar
Shopping Arena
Zürichstrasse 464
9015 St. Gallen

Sve lijepo što traje duže vremena nastavlja se i dalje – ovdje mislim na nas, na navijačku grupu BHF. Zašto ovo kažem? Pa vraćam se na utakmice u Parizu, Zenici i Lisabonu. Kad se vratim na trgove u ovim gradovima i premotam film kada smo to svi mi “fajteri” prijatelji, navijači, patriote, to me čini sretnim i daje morala kojeg prenosim i vama kako bi bili još jači i nepobjedivi. Mi nismo više ona “target” ekipa preko medija, pijanica i lopova iz saveza jer imamo srce i dušu i MI SMO BHF.

Nova godina, nove tekme i nova sreća i prilika da se ponovo vidimo i odradimo naše zadatke kao onda kada je bilo najteže i kada smo slavili, bili ponosni.

Pozivamo sve navijače da nam se pridruže i tu ne pravimo razliku u nacionalnosti, po grupama, sektama, ljudima nego hoćemo biti za Jednu jedinu i dati sve od sebe u onih 90 minuta. Ovih 90 minuta je: SRCE NA TRIBINE i SRCE NA TEREN, ali moramo dati svima do znanja da očekujemo od svih pozvanih navijača da se ponašaju u skladu s nama i na način na koji mi radimo – a to je da na našoj tribini nema mjesta zastavama drugih država, klupskim dresovima i slično već samo ono što nosi prefiks BiH. Naša Bosna i Hercegovina je jedino što imamo jer ostali smo na cjedilu. Svi se imaju nekome pridružiti a nama ostaje samo ono naše, ono malo što volimo i što je veće od sve sreće na svijetu.

Na tekmi u St. Galenu zaboravimo zviždanje protivničkoj himni, održat ćemo riječ i neće biti bakljade na stadionu i zato molimo sve prisutne da to poštuju. Mi ćemo održati svoja obećanja a njihovi rezultati će se pokazati. Na njihove rezultate kao prvo mislim na Savez i na te promjene te na saradnju sa navijačima, kao prvo sa nama jer smo mi diljem Evrope uz njih i naravno sa svim onim bh navijačima koje ne razlikujemo od sebe. Sve i jedan navijač koji prelazi te famozne kilometre je svima nama bitan i važan i na njega smo ponosni jer je dio nas.

Družimo se na trgu…

Okupljanje počinje od 16 sati i molimo vas: držite se pravila koja će nas ostaviti kao navijače taj dan koji daju podršku Jednoj i jedinoj. Mjesto okupljanja je ‘Match – Die Stadion Bar’ (Shopping Arena, Zürcherstrasse 464).

Navijanje vodim ja (Beretka) i molim našu ekipu i ostale navijače da od prve minute budemo glasni i do zadnje minute da damo sve od sebe.

Korteo prema tribini i stadionu će voditi, uz mene, i pomagati mi Donny i Keno, i molim sve, prije svega naše članove pa i naše navijače koji će biti prisutni da slušaju upustva da to izgleda onako kako smo uvijek zamišljali – fantastično.

SRCE, GLAS I DLANOVE NA TRIBINU, A ONI SRCEM DO POBJEDE!

Ispred BHF-a
Edo Beretka