Kapiten Spahić nakon meča u Lisabonu: Cijeli tim želi da Safet Sušić i dalje ostane selektor

Drago mi je što je kapiten dao podršku mom ostanku, rekao je Sušić

spaha

Nakon teškog poraza u Lisabonu od selekcije Portugala rezultatom 6:2 među našim nogometašima vlada očaj.

Jedan od onih koji je smogao snage da izađe pred javnost je kapiten našeg tima Emir Spahić, koji nije mogao sakriti razočarenje.

– Nismo uspjeli odgovoriti na dobru igru Portugala, pogotovo nakon crvenog kartona kojeg je zaradio Senad Lulić. Tada se znalo da su nam sve lađe potonule, rekao je Spahić za BHT.

Mnogi su suđenje Wolfganga Starka vidjeli kako tendeciozno na što se naš kapiten nije htio osvrtati.

– Portugal je ovu utakmicu zsluženo dobio, a nama ostaje da napravimo korak više i odemo na veliko takmičenje, ovaj put je to Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014., rekao je stoper Seville, dodavši kako u našoj reprezentaciji trebaju nove snage koji će povećati konkurenciju koja bi donijela i dodatni kvalitet.

Mnoge interesuje status selektora Safeta Sušića okjem ističe mandat u ljeto naredne godine.

– Apeliram na sve odgovorne da selektoru Sušiću produže mandatna klupi reprezentacije. To ne želim samo ja, nego i cijeli tim, rekao je Spahić, napomenuvši kako neke stvari ipak treba sačekati da se slegnu.

Selektor Safet Sušić je na press konferenciji nakon meča čestitao je ekipi Portugala na zasluženoj pobjedi.

– Portugal je pokazao izuzetnu igru i čestitam im na tome. Naš tim nije mogao da im parira tehnički, bili su okretniji i brži. Nismo mogli odgovoriti na takvu igru, rekao je Sušić.

– Odlučio sam početi utakmicu sa istom ekipom kao i u Zenici. Ibiševića nisam stavljao, iako sam ga poslao na zagrijavanje, baš zbog onoga što nam se desilo. Izgubili smo igru na sredini terena, i želio sam izbjeći katastrofu, ali nisam uspio, kazao je selektor.

Na pitanje novinara da li ostaje na klupi “Zmajeva”, Sušić je odgovorio da još o tome ne zna ništa.

– Drago mi je što je kapiten dao podršku mom ostanku. Rijetko sam pretrpio ovakav poraz, i u igračkoj i u trenerskaj karijeri. Naredne kvalifkakcije počinju tek u septembru iduće godine i ima vremena, zaključio je Sušić.

(Avaz)