"Vratiću se ja sigurno u reprezentaciju"

Mladi Trebinjac Asmir Begović jučer je blistao protiv jedne od najboljih svjetskih ekipa Chelsea, te je pokazao da se radi o vanserijskom golmanu.

alt

Nažalost, Begovića nije bilo u sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine posljednjih nekoliko utakmica, ali je golman Stokea u razgovoru za SportSport.ba istakao kako nikada nije rekao da je zauvijek napustio Zmajeve.

“Ne znam kada ću biti pozvan i da li ću biti pozvan jer nisam pričao sa selektorom Safetom Sušićem. Nisam siguran da ću dobiti poziv za Bjelorusiju jer bi to Sušiću bilo teško da napravi jer je ista ekipa igrala sve do sada i bilo bi mu nezgodno da sada mijenja tim. Ipak, vidjećemo”, kaže Asmir Begović za SportSport.ba.

Golman Stokea je istakao kako nije definitivno izgubljen za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Ne, ne, ne! Moj izostanak u zadnje vrijeme nije definitivan. Vratiću se ja sigurno, samo u ovom trenutku ni ja sam ne znam kada će to biti. Moram reći da sam gledao sve posljednje utakmice reprezentacije i momci stvarno igraju dobro, što me jako raduje”, kaže bh. golman.

Begović se potom osvrnuo i na jučerašnju utakmicu protiv Chelseaja, u kojoj je izabran za igrača susreta.

“Prvo smo poluvrijeme odigrali dosta dobro, ali u drugom je Chelsea stisnuo gas. Ipak, hvala Bogu, dobro je završilo i osvojili smo bod protiv jakog protivnika. Svojom sam izvednom zadovoljan. Sve ide u redu. Bilo mi je potrebno nekoliko utakmica da branim da uđem u formu, pa se to osjetilo u susretima sa Hajdukom i Chelseajom”, rekao je Begović.

“Prvi cilj Stokea je ostanak u društvu najboljih. To je za nas najbitnije, a kada to ostvarimo vidjećemo šta nosi sezona. Imamo pred sobom mnogo teških utakmica, a ove sezone igramo i Evropsku ligu. Za nas bi svakako bio uspjeh da sezonu završimo među prvih deset ekipa u Premier ligi, koja je svake godine sve bolja i ujedno sve teža za igrati”, dodao je Begović na kraju razgovora za SportSport.ba.