Poznat sastav FED Cup reprezentacije

alt

Sanja Kovač, selektor Fed Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine objavila je danas spisak igračica na koje računa za naredni nastup naše reprezentacije.

To su:

  • Mervana Jugić Salkić,
  • Jasmina Tinjić,
  • Ema Burgić i
  • Jasmina Kajtazović.

Podsjećamo, naša reprezentacija će nastupiti na turniru II Grupe Evroafričke zone koji se igra u Kairu od 04.-07.maja ove godine.

Na turniru će osim reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupiti i reprezentacije Armenije, Finske, Gruzije, Maroka, Portugala, Turske i Lihtenštajna.

JASMINA TINJIĆ nastavlja tenisku karijeru pod BH zastavom


Mlada dvadesetogodišnja Tuzlanka Jasmina Tinjić svoju tenisku karijeru će nastaviti kao igračica Bosne i Hercegovine.Svoju želju za promjenom „teniskog državljanstva“ je iskazala u Izjavi koju je jučer dostavila u sjedište Teniskog saveza Bosne i Hercegovine.

Jasmina je do sada na međunarodnim turnirima nastupala kao igračica iz Hrvatske. Jasmina će biti i veliko pojačanje za našu Fed Cup reprezentaciju jer će imati pravo nastupa već narednog mjeseca na turniru II Grupe Evroafričke zone koji se igra u Kairu.

Na posljednjoj WTA rang listi Jasmina zauzima 280.mjesto. Teniski savez BiH je kod ITF i WTA već pokrenuo proceduru promjenu njenog „teniskog državljanstva“, tako da će se Jasmina već na narednoj rang listi pojaviti kao igračica iz Bosne i Hercegovine.

(TS BiH)