Ein Volk, ein Reich, ein Führer!


PAŽNJA!
Sadržaj ovog članka čitate na sopstvenu odgovornost! BHF nije odgovoran za eventualne posljedice koje ovaj idiotski uradak može ostaviti na vaš mentalni sklop. 

Ovaj članak se ne preporučuje osobama mlađim od 18 i starijim od 70 godina.

 

Ein Volk, ein Reich, ein Führer!

 

Страх од прекида сусрета БиХ – Румунија
Datum: 25.03.2011 21:00 
Autor: Славко Басара – aka Nisam ja – Mile je!


БAЊAЛУКA – Нико од високих функционера Фудбалског савеза Републике Српске неће путовати у Зеницу на суботњи квалификациони меч између репрезентација БиХ и Румуније из безбједносних разлога.

Челници куће фудбала из Бањалуке озбиљно су схватили пријетње “најтврђе” навијачке групе “БХ фанатикос” која је јавно поручила да чиновници ФС БиХ, али и ФСРС нису добродошли на “Билино поље”.
– Имамо одређена сазнања везано за најаву нереда у Зеници и пријетње, али без обзира на њих ни онако нисам планирао да идем у Зеницу. Једноставно себе не видим у таквом амбијенту – истакао је генерални секретар ФС Републике Српске Родољуб Петковић који је потврдио да на меч БиХ – Румунија неће ићи ни предсједник ФСРС Миле Ковачевић.
Екстремни навијачи фудбалске репрезентације БиХ “поручили” су да ће се обрачунати и са члановима трочланог Предсједништва ФС БиХ Сулејманом Чолаковићем, Иљом Доминковићем и Богданом Чеком уколико се појаве на утакмици. Према сазнањима српски члан Предсједништва Чеко неће путовати због здравствених разлога, док се Чолаковић није оглашавао, а Доминковић се тренутно налази у Данској.
– Једна фракција хулигански настројених навијача БиХ најавила је изазивање нереда и чак прекид утакмице у Зеници. Имамо додатну отежавајућу околност у организацији утакмице због најављеног штрајка полиције у Зеничко-добојском кантону. Надамо се да ће све, ипак, протећи у најбољем реду, али постоји одређени страх од дивљања хулигана који изненађујуће ћуте пред суботњи дуел тако да смо на додатном опрезу – истакао је извор близак Фудбалском савезу БиХ задужен за безбједносни аспекат.
У септембру прошле године у Луксембургу је послије утакмице домаћина и БиХ од стране хулигана, пред хотелом, нападнут Богдан Чеко. Он се у БиХ вратио са фластером на оку и видљивим повредама главе, а нико из Фудбалског савеза БиХ тада није реаговао и стао у заштиту члана Предсједништва заједничке куће фудбала.

Прошлост

Најтврдокрилнија навијачка група фудбалског тима БиХ “БХ фанатикос” су у небројано пута до сада у прошлости правили инциденте и најављивали прекид утакмица репрезентације. Правили су нереде на “Билином пољу” и “Кошеву”, а било је и бакљади у Норвешкој, Луксембургу, Румунији…
Сличан сценарио са много већим посљедицама се припрема за суботњи дуел на “Билином пољу”.

……………………….

Скупштина ФС БиХ: Хулигани пријете нападом
Datum: 28.03.2011 21:00 
Autor: Славко Басара – aka Ni Slavuj mi pera odbiti nemere, joj!


БAЊAЛУКA – Хулигански настројени навијачи репрезентације БиХ, “БХ фанатикоси” спремају за данас протесте испред хотела “Холидеј ин” у Сарајеву прије и за вријеме сједнице Скупштине Фудбалског савеза БиХ која почиње у 11 часова.

– Имамо поуздане информације када су у питању најављени мирни протести и обезбјеђење скупштинског ск
упа биће велико. О свему је, у име ФС БиХ, обавијештена полиција која ће заједно са агенцијом “Биг” створити безбједносне “прстене” око хотела “Холидеј ин”. Навијачи су јасно и на утакмици у Зеници рекли шта мисле о челницима Савеза, тако да те поруке морамо озбиљно да схватимо – истакао је предсједник Комитета за безбједност Фудбалског савеза БиХ Новак Дамјановић.
Још раније најтврдокрилнији огранак навијача репрезентације БиХ, који је имао своје “представе” широм Европе, је најавио физички обрачун са челницима ФС БиХ. Тако је прошлог септембра у Луксембургу нападнут српски члан Предсједништва Богдан Чеко који је задобио повреде ока и главе.
– Ситуацију морамо крајње озбиљно да схватимо и предузмемо све могуће активности како бисмо спријечили нежељене сцене и посљедице. Полиција ће заједно са агенцијом коју ангажује ФС БиХ у обезбјеђивању свих акција створити “безбједносну зону” у коју неће моћи да уђу нежељени гости. Сваки покушај “повреде” те зоне спријечиће органи јавног реда. Осим тога, ни на сједницу Скупштине неће моћи да уђе било ко, већ само делегати, позвани гости и новинари – рекао је Дамјановић.
На суботњој квалификационој утакмици БиХ – Румунија (2:1) догодио се и инцидент када је један хулиган бацио бакљу према западној трибини и сва срећа што нико није повријеђен. Он је одмах спроведен са стадиона и удаљен са утакмице.
– На основу сазнања која смо имали и пред меч у Зеници и додатних упозорења Скупштина ће бити заштићена од “непозваних гостију” и хулигана. То што се дешавало у Зеници плашимо се да само није увод у ово што треба да се деси данас. Због безбједности скупа и делегата не могу више ништа друго да кажем – рекао је Дамјановић.
Према информацијама из Сарајева, ионако компликовану и наелектрисану атмосферу између челника заједничког Савеза и хулигански настројених навијача погоршала је реакција органа реда и обезбјеђења на мечу у Зеници. Наиме, на улазима на трибине од “БХ фанатикоса” и осталих навијачких група одузимани су транспаренти на којима је писало: “Савез напоље”, “Један народ, једна савез, једна држава” и још неки увредљиви натписи. Одузето је близу 15.000 летака и парола.
На утакмици у Зеници није присуствовао нико од представника Фудбалског савеза Републике Српске којима су “БХ фанатикоси” поручили да не долазе, јер ће бити физички нападнути. Иста порука је послата и члановима трочланог Предсједништва ФС БиХ у саставу Сулејман Чолаковић, Иљо Доминковић и Богдан Чеко. На утакмици је једино био присутан Чолаковић, док се Доминковић и Чеко нису појавили на “Билином пољу”.

Поруке на трибинама 

Обезбјеђење на утакмици БиХ – Румунија није успјело да одузме све реквизите попут бакљи које су паљене на трибинама “Билиног поља”, али и још неке транспаренте на којима је писало: “Ваше задње путовање биће затворски туризам”.
У једном моменту на трибини испод семафора стадиона у Зеници на енглеском језику је развијен транспарент на којем је писало: “N/FS BiH says: Fuck you UEFA and FIFA” (“ФС БиХ каже: Ј….. се UEFA и FIFA).

Пропао напад

Најратоборнији навијачи селекције БиХ “БХ фанатикоси”, поред припремљених летака и транспарената, имали су свој познати шоу на “Билином пољу” којим су се “прославили” широм Европе. У једном моменту покушали су да пробију полицијски кордон како би се физички обрачунали са симпатизерима румунског националног тима. Ипак, полиција је благовремено реаговала и зауставила хулигане који су иначе читав ток сусрета били ограђени мрежама и у посебном боксу.

Tekstovi bez ispravke i u Dodikovom originalu preneseni iz Avaza šumske.

 

Zakuhao BHF Press