Zmajevi ne idu u Sjedinjene Američke Države!

Iako je iz N/FS BiH krajem prošle godine načelno potvrđen odlazak u Ameriku, naš Savez na kraju je otkazao nastup u Detoritu i Dallasu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, sačinjena od igrača iz Premijer lige naše zemlje (A-2 reprezentacija), ipak, neće učestvovati na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama. Mada je početkom decembra prošle godine dogovor „pao“ i iz N/FS BiH načelno je potvrđeno gostovanje Zmajeva u Detoritu i Dallasu, prema informacijama do kojih je došao SCsport.ba, naša reprezentacija neće putovati u SAD.

Navodno, problemi su tehničke prirode, a nastali su nakon što u naš Savez nije stigla pismena saglasnost Svjetske fudbalske federacije (FIFA) za učešće na turniru. Kako saznajemo, bez pomenute dozvole naši igrači ne bi mogli dobiti vize za ulazak u SAD, pa je zbog toga organizatorima poslana zahvalnica za poziv, te automatska obavijest da reprezentacija BiH neće nastupiti na turniru.

Turnir će biti odigran od 12. do 20. februara 2011. godine na Ford Field stadionu u Detroitu (Michigan) i PHP stadionu u Dallasu (Texas), a na njemu je trebalo učestvovati osam reprezentacija podjeljenih u dvije grupe (tri iz Afrike, tri iz Azeije i dvije iz Evrope).

U Grupi A igrat će Nigerija, Poljska, Malezija i Irak, dok su u Grupi B, u koju je bio svrstan i bh. tim trebale nastupiti još i reprezentacije Egipta, Kenije i Bahreina.

Reprezentacija sačinjena od igrača iz Premijer lige BiH, pojačana Zvjezdanom Misimovićem krajem prošle godine odmjerila je snage protiv Poljske, a utakmica u Antalyji završena je bez pobjednika (2:2).


(SCsport)