Mujdža debituje protiv Njemačke?

U rodni grad svojih roditelja doæi æe ponovo u ponedjeljak i tada bi definitivno trebao biti riješen problem oko dobijanja našeg dr¾avljanstva

Image 

Iako æe biti na raspolaganju selektoru Safetu Sušiæu, gotovo je izvjesno da Mensur Mujd¾a, novopeèeni A reprezentativac BiH neæe debitovati u Štokholmu, u prijateljskom susretu protiv Švedske.

Prvotimac Freiburga još uvijek nije dobio bh. pasoš, pa je sve manje šansi da do 29. maja stigne dozvola iz FIFA o promjeni sportskog dr¾avljanstva kojom bi bila otklonjena i posljednja prepreka da zaigra u društvu Spahiæa, D¾eke, Misimoviæa, Pjaniæa…

Tokom sedmice Mujd¾a je dva puta dolazio u Doboj, odakle su njegovi roditelji, kako bi dobio CIPS-ovu liènu kartu, no zbog admninistrativnih problema (ni njegovi roditelji nisu imali CIPS prijave) dobijanje našeg dr¾avljanstva je prolongirano. Stoga æe u rodni grad svojih roditelja doæi ponovo u ponedjeljak i tada bi definitivno trebao biti riješen ovaj problem.

Tek kada dobije naš pasoš, iz N/FS BiH kopiju istog proslijedit æe u FIFA odakle bi u što kraæem roku trebalo stiæi zeleno svijetlo za njegov nastup u bh. dresu. Selektor Safet Sušiæ oèekuje da æe ovi tehnièki problemi biti riješeni do 3. juna kada æe naš dr¾avni tim u Frankfurtu igrati prijateljski meè protiv Njemaèke i tada bi Mujd¾a trebao debitovati u dresu BiH.

(SCsport)