Kapiten njemačkih selekcija: "Želim igrati samo za BiH"

ImageDamir Èoriæ, je 18-godišnji defanzivni vezni igraè kapiten juniorskog tima berlinske Herthe i mlaðih selekcija Njemaèke u kojima je nastupao (U 16, U 17, U 18). Sa svojim timom nalazi se na petom mjestu njemaèke juniorske lige Sjever/Sjeveroistok. U razgovoru za portal Reprezentacija.net izrazio je ¾elju da jednog dana obuèe dres A reprezentacije BiH.

 Damir je rekao da je fudbal poèeo trenirati sa èetiri godine i da je prošao sve mlaðe selekcije berlinskog sastava. Najèešæe igra na poziciji zadnjeg veznog, ali ga trener koristi i na drugim mjestima u defanzivnoj liniji.

On je istakao da je svojim radom i trudom uspio izboriti status kapitena u reprezentativnim selekcijama Njemaèke za koje je nastupao. Dodao je da je dobio poziv njemaèkog Saveza da razgovara o buduænosti u dresu “elfa”, ali je to odbio, jer mu, kako ka¾e, srce kuca samo za BiH.

“Isto tako, dosta mi je krivo što po Njemaèkoj ima dosta nas mladih igraèa iz BiH, ali se niko iz Saveza naše zemlje ne brine o nama, što koriste Nijemci i dijele nam pozive. Evo, moj sluèaj je samo jedan od primjera“, rekao je Èoriæ.

Istakao je da prati igre naše reprezentacije i da vjeruje da æe Safet Sušiæ odvesti “zmajeve” na veliko takmièenje. Kako ka¾e, sebe bi volio vidjeti u dresu BiH.

“Napomenuo bih ponovo da moje srce kuca samo za Bosnu i Hercegovinu. I imam zaista veliku ¾elju da zaigram za našu zemlju. Bila bi mi izuzetna èast primiti poziv za nastup za svoju domovinu. Vjerujem da æu svojim radom i zalaganjem doæi do toga. Ali ako iz BiH ne poka¾u interes za mene, ja æu na¾alost biti primoran da igram pod zastavom Njemaèke“, rekao je Èoriæ

sarajevo-x